Sport

Cine transmite la tv Campionatul European de tineret din 2023. Românii vor fi cu ochii pe selecționata lui Emil Săndoi

Campionatul European U21 din 2023 se vede la tv. Cine transmite meciurile de la turneul final găzduit în colaborare de România și Georgia.
12.06.2023 | 16:14
Cine transmite la tv Campionatul European de tineret din 2023 Romanii vor fi cu ochii pe selectionata lui Emil Sandoi
Cine transmite la tv Campionatul European de tineret din 2023. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Luna iunie va fi una plină pentru echipele naționale ale României. Prima reprezentativă le va înfrunta pe Kosovo și Elveția în preliminariile Euro 2024, în timp ce echipa României U21 joacă la Euro 2023. Turneul final care va avea loc în Georgia și în țara noastră va fi difuzat de Televiziunea Română.

Cine transmite la tv Campionatul European de tineret din 2023

Campionatul European de tineret va avea loc în perioada 21 iunie și 8 iulie și va fi difuzat de Televiziunea Română. Anunțul a fost făcut public după un comunicat emis de TVR. „Din 21 iunie, timp de trei săptămâni, televiziunea publică va transmite, în exclusivitate, toate partidele de fotbal ale turneului UEFA Under 21 Championship 2023.

ADVERTISEMENT

Televiziunea Română este official broadcaster al Campionatului European organizat de România şi Georgia”, a fost comunicatul emis de postul public de televiziune, urmat de declarația Preşedintelui-Director General al TVR, Dan Turturică.

„Ne bucurăm să oferim din nou telespectatorilor o competiţie importantă, cu atât mai mult cu cât România este una dintre ţările gazde, iar tricolorii vor juca la acest turneu final acasă”, a declarat Dan Turturică.

ADVERTISEMENT

Cine comentează la tv Campionatul European de tineret

România va găzdui aproape jumătate din cele 31 de meciuri ale Euro 2023. Echipa de tineret a României s-a calificat la turneul final în calitate de țară gazdă. Echipa pregătită de Emil Săndoi face parte din grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația.

Meciurile de la Campionatul European de tineret vor fi comentate de jurnaliștii: Narcis Şelaru, Dragoş Bocănaciu, Emil Hossu Longin, Cristian Mândru, Bogdan Tomulică şi Cosmin Bică. „În România se vor disputa 15 meciuri dintre cele 31 ale turneului european de fotbal, la Bucureşti şi Cluj Napoca, iar celelalte, în Georgia, la Tbilisi, Batumi şi Kutaisi.

ADVERTISEMENT

Naţionala României, condusă de Emil Săndoi, aflată la a treia calificare consecutivă la UEFA Under 21 Championship, face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia şi urmează să evolueze pe stadioanele Ghencea şi Rapid. 

Partidele din grupa D, cu reprezentativele Elveţiei, Franţei, Italiei şi Norvegiei, se vor disputa pe Cluj Arena şi Dr. Constantin Rădulescu, în timp ce echipele din grupele A şi C vor evolua în Georgia. UEFA Under 21 Championship 2023 va putea fi urmărit la TVR 1, TVR 2 şi TVR INFO, dar şi pe platforma tvrplus. 

ADVERTISEMENT

Meciurile vor fi analizate de jurnaliştii Cosmin Deşliu şi Tudor Furdui împreună cu invitaţii lor în ediţiile speciale «Studio Fotbal», difuzate imediat după încheierea partidelor”, a fost comunicatul emis de Televiziunea Română.

Grupele de la EURO 2023:

Grupa A: Georgia, Belgia, Olanda, Portugalia;
Grupa B: România, Ucraina, Croația, Spania;
Grupa C: Cehia, Israel, Anglia, Germania;
Grupa D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța.

ADVERTISEMENT