News

Cine transmite live video Slujba de Înviere. Programul posturilor TV în seara de Înviere + transmisiunile online, inclusiv de către MAPN

17.04.2020 | 16:39
Cine transmite live video Slujba de Inviere Programul posturilor TV in seara de Inviere  transmisiunile online inclusiv de catre MAPN
Ce posturi TV vor transmite slujba de înviere. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marile televiziuni se vor duela, de la distanță, și în următorul week-end când românii vor sărbători marea sărbătoare a Paștelui. Slujba de Înviere va fi transmisă cu siguranță, integral, de TVR 1 și Trinitas TV, însă și alte televiziuni precum PRO TV și Antena 1 ar putea transmite fragmente, conform programului TV oficial.

Programul posturilor TV în seara de Înviere

Cu toate acestea, unele televiziuni au ales să transmită diferite emisiuni sau filme religioase, în detrimentul transmisiilor LIVE VIDEO din interiorul bisericilor din țară.

ADVERTISEMENT

Iată programul celor mai importante televiziuni din România în Noaptea de Înviere:

TVR 1 va transmite cu siguranță slujba de la ora 00:00, din noaptea de 18 aprilie spre 19 aprilie. În rest, de la ora 20:00 Televiziunea Română are programat clasicul telejurnal, urmat de emisiunea Miracolul: EU de la 21:00 la 23:00. Va urma emisiunea Universul Credinței și filmul Patimile lui Hristos de la 1:10. Desigur, slujba va începe aproximativ la ora 23.45.

PRO TV va difuza la ora 20:00 filmul Exodus: Zei și Regi, după care va alterna Slujba de înviere cu filmul artistic „Fără armă în linia întâi”, de la ora 22:30. După miezul nopții va rula emisiunea Apropo TV, de la 1:15.

ADVERTISEMENT

Antena 1 începe seara de la ora 20:00 cu filmul clasic Iisus din Nazareth, după care va urma Slujba de Înviere de la ora 23:45. După slujbă, din nou filmul Iisus din Nazareth în reluare.

Kanal D, de la ora 20:00 va începe clasica emisiune Survivor România, iar de la ora 23:00 va începe emisiunea Stare de speranță – Ediţie specială de Paște. De la 00:30, Știrile Kanal D în reluare.

ADVERTISEMENT

Tritinas TV, așa cum era de așteptat, va transmite integral Slujba de Înviere de la mizeul nopții. Alte emisiuni religioase, începând cu ora 20:00, sunt Faţă către faţă, 21:00 Valoarea faptei, 22:00 Jurnalul TRINITAS, 22:55 Sfinţii zilei (Sinaxar), 23:00 Faţă către faţă, 00:00 Primul Paraclis al Maicii Domnului, 01:05 Sfinţii zilei (Sinaxar).

Principalele televiziuni de știri, Antena 3, România TV, Digi 24 și Realitatea PLUS, nu au anunțat momentan că vor transmite LIVE Slujba de Înviere, însă acest lucru s-a putea schimba până sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Momentan, programul televiziunilor de știri este următorul:

Antena 3: 21:30 Se întâmplă în România, 23:00 Descoperiti, 00:00 În Premieră (R).

România TV: 20:00 Newsline, 21:00 România de poveste, 23:00 Ştirile România TV, 00:00 Ştirile România TV, 24:00 Ştirile România TV.

Realitatea PLUS: 20:00 Prime Time News, cu Ștefana Purcar, 21:00 Realitatea românească, cu Octavian Hoandră, 00:00 PTN 20, cu Ștefana Purcar (R), 01:00 Realitatea românească, cu Octavian Hoandră (R).

Digi 24 anunță program de știri non-stop, începând cu ora 20:00.

Ministerul Apărării Naţionale transmite live online Slujba de Înviere

Printr-un comunicat emis în vinerea mare, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că va organiza şi transmite Slujba de Înviere în Biserica Militară.

“Sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 23.45, în Biserica Militară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din incinta sediului central al Ministerului Apărării Naţionale va fi transmisă în direct Slujba de Înviere, care va fi oficiată de un sobor de preoţi militari.

Evenimentul este organizat în beneficiul personalului Armatei României aflat în misiuni în teatrele de operaţii şi pe teritoriul naţional, al întregului personalul militar şi civil al instituţiei militare, militarilor în rezervă şi în retragere, veteranilor şi văduvelor de război, familiile acestora şi a publicului larg. Ministerul Apărării Naţionale va contribui astfel în mod direct la respectarea recomandărilor incluse în ordonaneţele militare şi în decretele de instituire a stării de urgenţă, asigurând totodată o punte spirituală, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române, cu ajutorul preoţilor militari, între militarii aflaţi în misiuni şi familiile acestora, românii din ţară şi diaspora.”

ADVERTISEMENT