News

Cine va beneficia de măști gratuite în România după 15 mai. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

14.05.2020 | 09:17
Cine va beneficia de masti gratuite in Romania dupa 15 mai Anuntul ministrului Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat cine va beneficia de măști gratuite în România după 15 mai, data la care aceste echipamente devine obligatorii în țara noastră.

Cine va beneficia de măști gratuite în România după 15 mai. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

Doar o zi ne mai desparte până la data de 15 mai, una în care România va ieși de sub stare de urgență. Odată cu acest eveniment, în țara noastră va intra în vigoare obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice închise și în zonele aglomerate.

ADVERTISEMENT

Milioane de persoane din România se întreabă în aceste zile cum vor putea să-și rezolve stocul lunar de măști în această perioadă. În ceea ce-i privește pe cei defavorizați din punct de vedere social, aceștia vor fi sprijiniți de autorități pentru a beneficia de astfel de echipament de protecție.

Astfel, cetățenii din România care au venit minim garantat vor primi gratuit de la primărie măști de protecție, a anunțat miercuri seară ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatu, conform ȘtirileProTV.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la obligativitatea purtării măştilor în perioada stării de alertă în spaţiile publice, Nelu Tătaru a menţionat că autorităţile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, iar restul cetățenilor vor trebui să şi le achiziționeze din resurse proprii.

Câte măști vor fi oferite lunar de autorități

În cursul zilei de miercuri, ministrul Economiei din Guvernul Ludovic Orban, Virgil Popescu, a anunțat că Executivul va veni în sprijinul celor care nu-și permit asigurarea stocului lunar de măști de protecție. Astfel, lunar, aceștia vor avea asigurate circa 30 de măști.

ADVERTISEMENT

”Vă mai pot spune că Guvernul va asigura pentru, 1 milion de persoane din România, circa 30 de măști pe lună”, a spus ministrul Popescu la Digi24.

În intervenția sa de miercuri de la postul de știri citat, Virgil Popescu a mai spus că, din iunie, România ar putea ajunge la o producție de 30.000.000 de măști pe lună.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește companiile din România, Virgil Popescu spune că acestea au responsabilitatea să asigure salariaților aceste măști. ”Este un cost suplimentar, dar pana la urmă trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea acestei pandemii.”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT