Life

Cine va cânta la încoronarea Regelui Charles. Este ceva fără precedent pentru monarhia britanică

În doar câteva zile va avea loc încoronarea Regelui Charles. Cine va cânta la marele eveniment și ce alte detalii se cunosc?
30.04.2023 | 23:30
Cine va canta la incoronarea Regelui Charles Este ceva fara precedent pentru monarhia britanica
Cine va cânta la încoronarea Regelui Charles. Sursă foto: Pinterest, Royal.uk / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre evenimentele anului 2023 este chiar încoronarea Regelui Charles. Se pare că lucrurile vor fi mult mai diferite spre deosebire de încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc în anul 1953.

Ce decizii a luat Regele Charles înainte de încoronare

Pe 6 mai 2023 va avea loc încoronarea Regelui Charles. Evenimentul va relua mai multe tradiții din secolul al X-lea însă aduce în prim plan și noutăți. În primul rând, spre deosebire de încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, la evenimentul de săptămâna viitoare vor fi mai puțini invitați.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform presei internaționale, doar în jur de 2.000 de oameni vor putea asista la încoronarea Regelui Charles. Evenimentul va avea loc la Westminster Abbey. Dacă stăm să ne uităm în urmă cu 70 de ani, la un astfel de eveniment au fost prezenți 8.000 de oameni.

De ce s-a luat o astfel de decizie? Regele Charles și-a dorit acest lucru. Mai exact, el a luat hotărârea de a reduce numărul membrilor activi ai familiei regale. Dincolo de asta, el a mai vrut și ca ceremonia de încoronare să dureze mai puțin decât cea din 1953.

ADVERTISEMENT

Astfel, evenimentul va dura în jur de o oră, în loc de aproape trei ore. Și nu doar numărul oaspeților și timpul au fost reduse. La încoronarea Regelui Charles vom vedea și mai puține trăsuri, conform Royal.uk.

La rândul lor, membrii forțelor armate vor fi mai puțini. Spre deosebire de cei 29.000 de membri, care au fost prezenți în 1953, acum, în jur de 4.000 de soldați și muzicieni vor sta lângă cuplul regal în timpul marelui eveniment.

ADVERTISEMENT

Cine va cânta la încoronarea Regelui Charles

Cine va cânta la încoronarea Regelui Charles? Și aici avem câteva surprize. Monarhia britanică nu a mai văzut așa ceva. Mai exact, potrivit sursei citate, grecii ortodocşi vor cânta pentru prima dată la o încoronare în semn de omagiu adus tatălui lui Charles al III-lea, prinţul Philip.

Amintim că acesta a încetat din viață la vârsta de 99 de ani, în primăvara anului 2021. El a fost membru al familiei regale din Grecia, fiind născut în Corfu. De asemenea, la marele eveniment va mai cânta și Byzantine Chant Ensemble, condus de Alexander Lingas, profesor de muzică ortodoxă.

ADVERTISEMENT

Printre cei care vor cânta se numără și “The Ascension Choir”. Acesta este totodată primul cor gospel care va cânta la o încoronare. Alegerea nu e una întâmplătoare și reprezintă dorința de modernitate pe care Regele Charles o are.

În ceea ce privește codul vestimentar, până acum nu există detalii în acest sens. Pe de altă parte, s-ar părea că femeile vor fi nevoite să poarte pălării ori ornamente. Excepție fac cele cu rang înalt din Familia Regală.

Un alt detaliu interesant este cel legat de Camilla. La rândul ei, ea va fi încoronată într-un stil aparte. Aceasta va purta o coroană realizată pentru regina Mary de Teck, străbunica lui Charles, în 1911. Totodată, Camilla va fi și prima regină consoartă din ultimii 300 de ani care va purta o coroană modificată şi nu una nouă.

Menționăm că și meniul de la marele eveniment va fi unul aparte, conform ultimelor informații publicate de presa internațională. Regele Charles ar fi fost extrem de atent la acest detaliu. 

ADVERTISEMENT