News

Cine va fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024: “Are cele mai multe șanse să fie o locomotivă electorală”

Deputatul USR Claudiu Năsui a dezvăluit candidatul pe care formațiunea din care face parte l-ar putea arunca în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024.
30.08.2023 | 23:50
Cine va fi candidatul USR la alegerile prezidentiale din 2024 Are cele mai multe sanse sa fie o locomotiva electorala
Cătălin Drulă ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024. Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă
ADVERTISEMENT

Cine va fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024? La această întrebare a dat un răspuns un deputat al formațiunii și fost ministru. Claudiu Năsui a avansat numele președintelui formațiunii ca un pretendent la Palatul Cotroceni.

Cătălin Drulă ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024

Următoarele alegeri prezidențiale din țara noastră vor avea loc anul viitor. Vorbim de primele alegeri desfășurate în același an cu cele parlamentare și locale după 2004. Tot în 2024 se vor ține alegerile europarlamentare, fiind prima dată când toate cele patru alegeri se desfășoară în același an.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, niciun nume important nu și-a anunțat oficial intenția de a intra în cursa pentru Cotroceni. Neoficial, în spațiul public se vehiculează deja politicieni care țintesc scaunul lui Klaus Iohannis.

După ce în 2019 s-a clasat pe podium, USR are mari ambiții în 2024. Deputatul Claudiu Năsui a vorbit miercuri, 30 august 2023, despre candidatul formațiunii la prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Acesta a anunțat că va fi o decizie în partid ”de susţinere probabil a lui Cătălin Drulă”. Fostul ministru al economiei a spus, despre Drulă, că este președintele partidului şi are cele mai multe șanse să fie o locomotivă electorală.

Prezent la Prima News, Năsui a fost întrebate dacă Drulă este favorit. ”Absolut, este preşedintele partidului, trebuie să fie şi cel care reprezintă partidul şi cred că are cele mai multe şanse să fie o locomotivă electorală”.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu par a fi încă decise în USR. Același Claudiu Năsuri a mai punctat faptul că USR are și o opţiune a unui candidat din afara partidului pentru Cotroceni.

Nu s-a luat o decizie în USR pe tema asta. Cel mai important lucru, (…) este să facem reforme, trebuie să fie o persoană care să poată să facă reforme, care poate să reziste presiunile din partea unor sisteme foarte puternice şi totuși să meargă înainte şi să facă ceea ce trebuie”, a mai spus Năsui la postul de știri.

ADVERTISEMENT

Cine este favorit la alegerile prezidențiale din 2024, conform caselor de pariuri

Recent, casele de pariuri din țară au publicat cotele pentru viitorul președinte al României. Pe locul 1 este Mircea Geoană, fostul lider al PSD, care a pierdut la fotografie alegerile prezidențiale din 2009, în faţa lui Traian Băsescu. Actualul secretar general adjunct NATO are o cotă de 2.50.

În ceea ce-l privește pe posibilul candidat al USR, Cătălin Drulă, acesta ocupă abia locul 5 în viziune bookmakerilor, cu o cotă de 10. El se află în spatele lui Geoană, Ciucă (cotă 5), Simion (cotă 6) și Ciolacu (cotă 7).

ADVERTISEMENT