Sport

Ciprian Tătăruşanu, la al doilea “Derby della Madonnina” din carieră! I-a fermecat pe italieni la prima apariţie: “Un supererou!” Video

AC Milan - Inter se joacă duminică, de la ora 21:45, iar Ciprian Tătăruşanu e anunţat titular în "Derby della Madonnina", al doilea din carieră.
07.11.2021 | 00:04
Ciprian Tatarusanu la al doilea Derby della Madonnina din cariera Ia fermecat pe italieni la prima aparitie Un supererou Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 12-a din Serie A aduce unul dintre cele mai aşteptate derby-uri din lume. AC Milan şi Inter se vor duela într-un nou episod din “Derby della Madonnina”, iar Ciprian Tătăruşanu va bifa a doua prezenţă în cea mai mare rivalitate din fotbalul italian.

Transferat de AC Milan în septembrie 2020, Ciprian Tătăruşanu a bifat puţine meciuri pentru echipa de pe “San Siro”, însă acum profită de accidentarea lui Mike Maignan şi a ajuns la şase partide consecutive în poarta “rossonerilor”. Astfel, fostul portar al naţionalei României este anunţat titular în derby-ul de duminică.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu a impresionat în primul “Derby della Madonnina”

La începutul anului, mai exact pe 26 ianuarie 2021, Ciprian Tătăruşanu şi-a făcut botezul de foc în “Derby della Madonnina”. Inter şi AC Milan s-au luptat atunci în sferturile de finală ale Cupei Italiei, iar românul a fost titular şi a reuşit să-i impresioneze pe jurnaliştii italieni.

Cu Gianluigi Donnarumma titular incontestabil în sezonul trecut, Ciprian Tătăruşanu a primit puţine şanse la AC Milan. Cu toate acestea, portarul de 35 de ani a avut ocazia să apere în Inter – AC Milan 2-1, când a avut câteva parade de senzaţie.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen a decis soarta calificării în derby-ul din ianuarie şi l-a învins pe Ciprian Tătăruşanu, în minutul 90+7, cu un şut la vinclu, din lovitură liberă, la care românul nu a avut nicio şansă.

Între timp, internaţionalul danez se pregăteşte să plece de la Inter. După ce s-a prăbuşit pe teren în primul meci de la EURO 2020, lui Eriksen i-a fost montat un defibrilator, însă oficialii din Serie A nu permit ca un fotbalist să joace cu un asemenea dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Ce au scris italienii după primul “Derby della Madonnina” din cariera lui Ciprian Tătăruşanu

“A avut o intervenţie extraordinară în faţa lui Lukaku, în prima repriză. A fost mereu exact, chiar şi în faţa şutului lui Lautaro. Apoi s-a depăşit pe sine încă o dată în faţa lui Lukaku”, au notat cei de la Calcio Mercato, care i-au acordat nota 7,5.

“Tătăruşanu a fost supererou în faţa lui Inter, când echipa sa a fost forţată să joace în 10. Miraculos contra lui Lukaku în câteva ocazii, el îi spune ‘nu’ şi lui Lautaro. Nu poate face nimic cu privire la penalty şi la capodopera lui Eriksen din lovitură liberă”, au scris jurnaliştii de la Tutto Mercato Web.

ADVERTISEMENT

“În prima repriză a reuşit să salveze spectaculos o minge a lui Lukaku, apoi belgianul a înscris dintr-un penalty greu de blocat de portar. Tătăruşanu a fost extraordinar împotriva fostului jucător de la Manchester United şi în minutul 90”, era caracterizarea făcută de cei de la Milan Live.

Echipele probabile pentru AC Milan – Inter

AC Milan: Tătăruşanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo-Toure – Kessie, Tonali – Saelemaekers, B. Diaz, Leao – Ibrahimovic

Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Lautaro, Dzeko

Ce a spus Ciprian Tătăruşanu înainte de AC Milan – Inter

Înaintea meciului de duminică, Ciprian Tătăruşanu a vorbit despre importanţa unei victorii în faţa mareului rival. În plus, portarul de 35 de ani a dezvăluit care poate fi atuul lui AC Milan în “Derby della Madonnina”,

“Este un meci extrem de important. Dincolo de cele trei puncte, este și un derby al orașului, fapt care-i sporește importanța, Așteptăm acest joc cu aceeași nerăbdare ca și fanii noștri și trebuie să facem totul pentru victorie. O vrem cu ardoare.

Avem o echipă care nu a suferit multe schimbări, ne cunoaștem mai bine și avem identitate. Acesta poate și trebuie să fie atuul nostru în fața lui Inter”, a spus Ciprian Tătăruşanu.

ADVERTISEMENT