ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ciprian Tătărușanu se retrage de la echipa națională! Mesajul portarului român

Autor: Marian Popovici | 19.11.2020 | 11:39
Ciprian Tătărușanu se retrage de la echipa națională! Mesajul portarului român
Ciprian Tătărușanu se retrage de la echipa națională! Mesajul portarului român. Sursa: sportpictures.ro

Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă de la echipa națională. Portarul a debutat în 2010 pentru România și a bifat 73 de meciuri pentru prima reprezentativă, participând la un turneu final, Euro 2016.

ADVERTISEMENT

După meciul cu Irlanda de Nord de la Belfast, Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă de la prima reprezentativă și a publicat o scrisoare prin care spune că e timpul să lase alți portari să vină din spate la echipa națională:

“Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

Ciprian Tătărușanu renunță la prima reprezentativă!

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol.

“Cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie”

S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

ADVERTISEMENT

“Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

ADVERTISEMENT

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a scris Tătărușanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!