News

Cireşe gratis în “oraşul de 5 stele”. Clujenii s-au înghesuit să culeagă fructele dintr-un copac căzut pe o maşină

Vijeliile le-au adus clujenilor cireşe gratis. Fotografii cu oamenii culegând fructe dintr-un copac căzut peste o maşină au devenit virale.
18.06.2023 | 11:30
Cirese gratis in orasul de 5 stele Clujenii sau inghesuit sa culeaga fructele dintrun copac cazut pe o masina
Clujenii s-au înghesuit să coleagă cireşe din copacul doborât Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vijeliile au făcut ravagii şi în municipiul Cluj-Napoca, însă după ce vremea a revenit la normal şi au ieşit la iveală stricăciunile provocate de vânt nu toţi au fost copleşiţi de urmări, Mai mult, unii au au profitat de pe urma copacilor doborâţi.

Haz de necaz deasupra maşinii strivite de cireş

Clujenii s-au ghidat după sloganul “Tot răul spre bine” şi după ce au văzut un cireş căzut peste o maşină n-au ezitat să se înfrupte din gustoasele fructe care încă se găsesc la preţuri destul de ridicate pe piaţă.

ADVERTISEMENT

Fotografiile au devenit virale, iar cel care le-a făcut a comentat plin de umor: “Clujenii nu dau la schimb garsoniere pe un 1kg de cireşe, pentru că în orașul de 5 stele cireșele sunt gratis!”.

În cursul zilei de vineri, ISU Cluj a transmis că în două locuri au căzut copaci peste mașini. Unul dintre locuri este Aleea Peana, la 9 dimineața, iar celălalt incident a avut loc pe Aleea Brateş, în jurul orei 15:00.

ADVERTISEMENT
Oamenii s-au înfruptat nestingheriţi din copacul doborât de vântFoto: Facebook
Oamenii s-au înfruptat nestingheriţi din copacul doborât de vânt
Foto: Facebook

Până sâmbătă seara, judeţul Cluj s-a aflat sub o avertizare de cod galben de ploi torenți, vijelii și grindină. Între timp, manifestările de instabilitate atmosferică s-au mutat spre zona de est a ţării şi Muntenia.

Astfel, jumătatea de est a ţării se află în momentul de faţă sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică, codul galben fiind valabil până luni dimineaţă, în timp ce codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi averse torenţiale este valabil până duminică seară, la ora 23.00.

ADVERTISEMENT

Pentru intervalul 18 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 10, meteorologii au emis o avertizare cod galben de  instabilitate atmosferică. “În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei şi sudul Dobrogei, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, a transmis ANM. Vremea se va menţine instabilă şi în zilele următoare.

ADVERTISEMENT