News

UPDATE. Sorana Cîrstea S-A ACCIDENTAT la dublu, înainte de meciul de astăzi cu Suarez Navarro: “Muncesc şi mă bat cu ea! O ştiu foarte bine”

UPDATE 31 mai / Din păcate, decizia Soranei Cîrstea de a juca şi la dublu la French Open nu a fost una de bun augur. Sportiva noastră a evoluat miercuri, alături de croata Vekic, după ce cu o zi...
31.05.2017 | 23:59
UPDATE Sorana Cirstea SA ACCIDENTAT la dublu inainte de meciul de astazi cu Suarez Navarro Muncesc si ma bat cu ea O stiu foarte bine
ADVERTISEMENT

UPDATE 31 mai / Din păcate, decizia Soranei Cîrstea de a juca şi la dublu la French Open nu a fost una de bun augur. Sportiva noastră a evoluat miercuri, alături de croata Vekic, după ce cu o zi înainte jucase împotriva nr 36 WTA, Shuai Peng, iar joi o întâlneşte pe Carla Suarez Navarro, o favorită a zgurei. 

Miercuri, la dublu, la scorul de 1-4 în setul decisiv, Sorana a simţit dureri la umăr şi a decis să abandoneze, pentru a nu-şi periclita şansele pentru partida de simplu cu iberica, ce va avea loc joi, în jurul orei 17:00, pe terenul 3 de la Roland Garros. 

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO vă va ţine la curent de la Paris cu ultimele noutăţi despre starea de sănătate a Soranei Cîrstea şi meciul cu Navarro.


Sorana Cîrstea a spart gheaţa la Roland Garros pentru România. Aflată pe locul 64 WTA, românca a reuşit, marţi, la prânz, prima victorie tricoloră la turneul parizian, în stil de mare campioană: 6-3, 6-1, după doar 59 de minute, împotriva unei jucătoare mai experimentată şi mai bine clasată, Shuai Peng, nr 36 mondial.

ADVERTISEMENT

Micuţele tribune de pe terenul 5 de la Roland Garros au fost împărţite în două încă de la deschiderea porţilor: pe de o parte românii, nesperat de mulţi, iar dincolo chinezii, mult mai mulţi. Şi gălăgioşi, aşa cum se întâmplă la orice meci al unuia de-al lor la Paris.

IMG_3289

Sorana însă i-a liniştit repede, trimiţându-i pe asiatici la programul zilei pentru meciul următor după nici o oră de joc! A urmat, timp de minute bune, o baie de mulţime pentru Sorana, la ieşirea de pe teren.

ADVERTISEMENT

IMG_3290

Sportiva noastră, extrem de populară şi foarte plăcută de fanii tenisului pentru bunul simţ pe care îl are şi lipiciul la public pe care ştie să şi-l pună în valoare, a făcut poze, a dat autografe, a glumit şi a zâmbit tuturor celor care au aplaudat-o după victorie.

IMG_3295

După meci, am regăsit-o pe “Chatrier” la fel de jovială, dar surprinzător de matură în discurs. Este, cu siguranţă, unul din secretele revenirii sale în prim planul tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

Felicitări, Sorana! În primul rând, spune-ne dacă eşti bine! Avem emoţii, după ziua de ieri în care mai toate fetele noastre au acuzat probleme medicale!

Sunt bine, fizic. Nu am nicio durere, nicio senzaţie nedorită. Cred că sunt 100%. Am şi un fizioterapeut personal adus la Paris, care mă ajută să mă recuperez cum trebuie în fiecare zi, să fiu ferită şi de accidentări. Oricum, azi am jucat puţin, deci nu pot fi obosită după doar o oră de tenis.

IMG_3303

Ai evoluat nesperat de bine, cu un adversar foarte bine clasat 

Mă bucur pentru un aşa început de turneu şi cred eu că meciul de azi se înscrie în lista jocurilor bune din ultimele săptămâni. Am fost constantă în Germania, apoi am venit aici, la Paris, m-am pregătit bine, iar rezultatul se vede în jocul prestat azi. Adversara venea şi ea după o performanţă, semifinală! E mai bine clasată ca mine, mai experimentată şi mă aşteptam la un meci greu. Dar e bine că am putut să mi-l fac uşor şi să câştig repede. 

Cum ai reuşit să ajungi la un nivel atât de bun?

Încerc să nu mă gândesc foarte mult la rezultat, să nu pun presiune suplimentară pe mine. Mă concentrez doar la ce am de făcut pe teren. Am venit la Paris după un fond de muncă bun. Am spus-o şi în trecut: nu există minuni în tenis. Cât îi dai, atât îţi dă şi tenisul înapoi. Când eşti serios, munceşti bine zi de zi, la un moment dat vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele. Spre exemplu, săptămâna trecută a fost una ciudată pentru mine, parcă mă întorsesem la junioare, nu în circuitul WTA. Adversarele mele ba erau la baie, ba chemau fizioterapeutul. De fiecare dată când preluam conducerea, încercau să mă scoată din ritm, căutau momentele de întrerupere. M-am maturizat însă, am învăţat să manageriez orice situaţie îmi oferă adversarul şi încerc să rămân concentrată pe jumătatea mea de teren, pe ce am eu de făcut. 

Roland Garros, ton amour? Ai un sfert de finală aici, iar susţinerea din tribune se simte…

Am amintiri frumoase şi mă bucur să văd aşa de mulţi români, să joc într-o atmosferă atât de frumoasă. Te simţi minunat să vezi atâţia români în tribună, că ai o asemenea susţinere şi sunt fericită că am putut să le ofer prima victorie de la Roland Garros. Dar în fiecare an când vin, să ştii că încerc să uit ce a fost în trecut, să o iau de la capăt. Este un turneu tare drag mie, pe zgură, şi-mi place suprafaţa asta din ce în ce mai mult pentru că mi-am dat seama că pot face mult mai multe lucruri bune pe zgură decât în jocul liniar. Pot să variez loviturile, să lucrez la scurte, la slice, lucruri pe care le poţi face pe o asemenea suprafaţă.

IMG_3296

Urmează Carla Suarez Navarro în turul 2! Meci greu…

Am jucat contra Carlei de câteva ori, ultima oară la Australian Open, tot în turul 2. Ne cunoaştem, e un meci dificil, ea este favorită, jucând pe zgură, faţă de Melbourne unde am evoluat pe un hard foarte rapid, care îmi convenea mai mult mie. Dar sunt optimistă, muncesc şi mă bat cu toată lumea, nu mă sperie meciul cu ea.

Ai bătut-o de 4 ori în directe, dar unica întâlnire pe zgură a câştigat-o ea.

Sincer, stau cam prost cu memoria, nici nu mai ştiu când am jucat şi m-a bătut pe zgură. Oricum, a fost cu ani buni în urmă… Este o jucătoare foarte bună pe o astfel de suprafaţă, dar, repet, şi mie a început să-mi priască zgura, cu cât am câştigat experienţă, mi-am dezvoltat jocul şi acum suprafaţa asta se mulează perfect pe ceea ce fac eu pe teren. Joc fiecare meci la victorie, indiferent de adversar. Va fi o partidă grea, dar de asta sunt aici, să mă bat cu cele mai multe jucătoare, să dau tot ce pot şi sper să şi înving.

suar

Cum ţi se pare Roland Garrosul fără o favorită certă?

Noul circuit WTA mi se pare extrem de interesant. A crescut foarte mult nivelul în top 100, orice sportivă chiar joacă tenis, nu ca în trecut. Când aveam 18 ani şi am intrat în circuit şi erai favorită la un Grand Slam, nici nu aveai cu cine să joci în primele 2 tururi, treceai prin ele uşor. Acum, toată lumea e pregătită fizic, lucrează mult la mental şi de asta apar fluctuaţiile de azi. Pentru că nu mai există meci uşor. Acum, poţi pierde şi contra unei jucătoare sub locul 200! De asta nu mai poate spune nimeni că avem o favorită certă la Roland Garros. Mie-mi convine aşa, poţi bate pe orice, poţi pierde cu oricine!

“O ştiu bine pe Sorana, suntem prietene. Va fi un meci dur şi greu, pentru că ea este într-o formă foarte bună” – Carla Suarez Navarro

70.000 de euro şi-a asigurat Sorana Cârstea pentru calificarea în turul 2 la Roland Garros

9-4 este raportul victorii-înfrângeri al Soranei pe zgură în acest an

ADVERTISEMENT