News

Cîrstoiu sfidează ultimatumul premierului. „Nu mă retrag nici dacă îmi va cere Marcel Ciolacu”

Cîrstoiu spune că nu se va retrage nici dacă îi va cere Marcel Ciolacu să o facă. „Nu eu am fost cel care a căutat un candidat la Capitală”
18.04.2024 | 19:54
Cirstoiu sfideaza ultimatumul premierului Nu ma retrag nici daca imi va cere Marcel Ciolacu
Medicul Cîrstoiu exclude retragerea și spune că nu el s-a rugat de liderii coaliției / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei, a afirmat, joi, că nu se va retrage din cursa electorală, „nici dacă îi va cere Marcel Ciolacu” să o facă. Medicul a plusat spunând că nu el a fost cel care a căutat un candidat pentru București.

Medicul amâna conferința cerută de Ciolacu

Cătălin Cîrstoiu a infirmat, joi, informațiile din ultimele zile potrivit cărora se va retrage din cursa pentru Primăria Municipiului București, în ciuda acuzațiilor de incompatibilitate ce i se aduc.

ADVERTISEMENT

Din Qatar, premierul Marcel Ciolacu i-a transmis medicului că aceste acuzații trebuie lămurile de el însuși, într-o conferință de presă, în caz contrar, „nu vom putea merge mai departe”. În privința acestei conferințe de presă, Cătălin Cîrstoiu ar amâna să o facă, potrivit unor surse, înainte de a-și depune candidatura pentru scrutinul din 9 iunie.

Mai mult, medicul a declarat, joi, că va continua cursa împotriva contracandidaților săi, actualul primar general Nicușor Dan, și candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, ambii mai avanajați în sondaje decât el.

ADVERTISEMENT

„Nu mă retrag, nici dacă îmi va cere Ciolacu”

Cătălin Cîrstoiu a precizat chiar că nu se va retrage „nici dacă Marcel Ciolacu i-o va cere”. „Nu, nu mă retrag. Să nu vă așteptați de la mine la așa ceva. Nici dacă îmi va cere domnul Marcel Ciolacu. Căci nu eu am fost cel care a căutat un candidat la Capitală și a ajuns la varianta Cătălin Cîrstoiu, și, cum am mai zis, eu nu am solicitat nimănui nimic în ideea asta”, a declarat medicul pentru Evenimentul Zilei.

„N-am bătut la ușa nimănui cu solicitarea ‘Vreau să fiu candidat’. Aveam meseria mea, viața mea, o familie cu un copil de cinci ani, o familie care are nevoie de mine”, a adăugat medicul.

ADVERTISEMENT

Liderii Coaliției sunt „oameni serioși”

La ora când primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), a declarat că este „dispus” să candideze la PMB, dacă partidul îi va cere, medicul Cîrstoiu a spus că liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt „oameni serioși” care i-au propus candidatura pentru Primăria Capitalei, și că a „simțit susținerea” din partea loc

„Atât domnul Marcel Ciolacu cât și domnul Nicolae Ciucă sunt oameni serioși. Mi-am dat seama din discuțiile pe care le-am avut cu ei că sunt oameni politici cu coloană vertebrală. Își asumă un lucru și-l duc până la capăt. Nu joacă nimeni alba-neagra în această situație”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT

„Dumnealor mi-au propus, șefii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Și am simțit susținerea fiecăruia dintre ei. A fost o discuție în trei în care mi-au spus că sunt un om bun, un doctor priceput, un profesionist, cu viziune, că am adus fonduri la spital și așa mai departe. Și tocmai de aceea s-au gândit la mine când au trebuit să vină cu o propunere pentru București”, spune Cîrstoiu.

 

 

ADVERTISEMENT