News

Cîţu anunţă că încheie discuţiile cu USR PLUS dacă vor vota moţiunea de cenzură: “Vom trage linie”

Florin Cîțu este dispus să negocieze cu USR PLUS cu condiția ca ei să nu voteze moțiunea de cenzură
28.09.2021 | 17:30
Citu anunta ca incheie discutiile cu USR PLUS daca vor vota motiunea de cenzura Vom trage linie
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a transmis că este dispus să negocieze cu USR PLUS pentru a reface coaliția de guvernare, dar PNL va pleca de la masa negocierilor dacă foștii parteneri vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Florin Cîțu este dispus că discute cu USR PLUS, cu condiția ca ei să nu voteze moțiunea de cenzură

Conform declarațiilor făcute de premier în cursul zilei de marți, negocierile sunt încă valabile în ceea ce privește fosta coaliție de guvernare, dar acestea se vor încheia în cazul în care USR PLUS continuă demersul privind moțiunea de cenzură.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm USR să vină și să discutam și să mergem mai departe cu această coaliție, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia.

Rămânem deschiși colaborării cu USR până în momentul în care votează o moțiune împotriva Guvernului”, a informat premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

După aceste declarații făcute în fața jurnaliștilor, premierul și președintele PNL nu a mai dorit să vorbească și a plecat din fața pupitrului, în momentul în care aceștia l-au întrebat despre poziția USR PLUS, care a anunțat deja că orice moțiune de cenzură va fi susținută.

USR PLUS anunță că va susține orice moțiune de cenzură va ajunge la vot

În timp ce premierul anunță condițiile în care este dispus să mai negocieze cu cei de la USR PLUS, iată că deja aceștia s-au decis în privința lucrurilor pe care vor să le facă.

ADVERTISEMENT

Astfel, decizia partidului este să voteze orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Declarații în acest sens au făcut atât Anca Dragu, președinta Senatului și membră a USR PLUS, cât și Ionuț Moșteanu, cel care este purtătorul de cuvânt al partidului.

”Avem încă o moțiune, cea a PSD, deși a noastră e în circuit parlamentar. Suținem orice moțiune ajunge la vot. Vom vedea care moțiune ajunge la vot”, a specificat oficialul USR PLUS.

ADVERTISEMENT

De asemenea, informația aceasta referitoare la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost transmisă și de Anca Dragu.

Aceasta a precizat în fața jurnaliștilor că partidul din care face parte dorește ca actual premier să plece de la guvernare, iar pentru a face acest lucru, membrii USR PLUS vor vota orice moțiune care să dea jos guvernul.

ADVERTISEMENT