Sport

Ce se întâmplă în clasamentul WTA după ce Simona Halep a fost eliminată la Doha! Cine o poate depăşi

Simona Halep a fost eliminată în turul 1 de la WTA Doha şi va primi 1 punct în clasamentul care va fi actualizat pe 28 februarie. Fostul număr 1 mondial poate fi depăşită în această ierarhie.
21.02.2022 | 17:17
Ce se intampla in clasamentul WTA dupa ce Simona Halep a fost eliminata la Doha Cine o poate depasi
ADVERTISEMENT
21-02-2022
18:08

Sorana Cîrstea nu o mai poate depăşi pe Simona Halep

Sorana Cîrstea o putea depăşi pe Simona Halep, în clasamentul WTA, însă s-a oprit în turul 2 al turneului de la Doha, după ce a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 6-7(4), 1-6. Sportiva de 31 de ani avea nevoie de semifinală ca să o poată întrece pe cea mai bună jucătoare a României.

După performanţa de la WTA Doha, Sorana Cîrstea s-a ales cu 60 de puncte WTA, iar în prezent, în clasamentul live, ocupă locul 30. 

Principalele jucătoare care o pot depăşi pe Simona Halep

  • Daria Kastakina – dacă ajunge în optimile de finală de la WTA Doha
  • Madison Keys – dacă ajunge în finala turneului de la Guadalajara
  • Petra Kvitova – dacă ajunge în semifinalele WTA Doha
21-02-2022
17:34

Simona Halep a coborât pe locul 26 în clasamentul live

După victoria obţinută de Elise Mertens în faţa lui Jasmine Paolini, scor 6-3, 2-6, 7-5, belgianca a depăşit-o pe Simona Halep, în clasamentul live, şi a urcat pe locul 25. Românca a coborât pe locul 26, însă poate fi depăşită de Daria Kastakina, dacă rusoaica ajunge în optimile de finală.

Simona Halep a părăsit rapid turneul de la Doha, după ce a fost învinsă de Caroline Garcia, scor 4-6, 3-6, în turul 1. Românca nu avea puncte de apărat în această săptămână, însă primeşte 1 punct pentru participarea la turneul din Qatar.

Acum, după eliminarea din turul 1, Simona Halep va fi atentă la jucătoarele care sunt sub ea în clasamentul WTA. În ierarhia live, constănţeanca ocupă locul 25, după ce a profitat de faptul că Elise Mertens şi Petra Kvitova au pierdut multe puncte în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost eliminată la Doha

Simona Halep rămâne cu 1.833 de puncte, iar Elise Mertens o poate depăşi luni, dacă va câştiga meciul cu Jasmine Paolini. Belgianca ar urma să aibă 1.841 de puncte şi ar trece pe locul 25.

Daria Kastkina, locul 27 în clasamentul live, o poate depăşi, la rândul ei, pe Simona Halep. Jucătoarea din Rusia trebuie să ajungă în optimile de finală ca să treacă peste fostul număr 1 mondial.

ADVERTISEMENT

Madison Keys, ocupanta locului 28 în clasamentul live, joacă la WTA Guadalajara, turneu care oferă mai puţine puncte, astfel că va trebui să ajungă în fazele superioare ale competiţiei pentru a trece peste Simona Halep.

Cum o depăşeşte Sorana Cîrstea pe Simona Halep

Sorana Cîrstea este deja în turul 2 de la WTA Doha, unde o va întâlni, luni, pe Garbine Muguruza, cap de serie numărul 5. Jucătoarea de 31 de ani ocupă locul 30, în clasamentul live, şi are 1.666 puncte.

ADVERTISEMENT

În cazul unui succes cu Garbine Muguruza, Sorana Cîrstea ar urma să ajungă la 1.711 puncte. Abia o calificare în semifinalele de la WTA Doha i-ar aduce Soranei punctele necesare ca să o depăşească pe Simona Halep în clasament.

Ultima oară, când Sorana Cîrstea a fost mai bine clasată decât Simona Halep, s-a întâmplat pe 19 august 2013. Atunci, Sorana ocupa locul locul 21, în timp ce Simona era cu două poziţii mai jos.

ADVERTISEMENT

Punctele pe care Simona Halep le poate obţine la WTA Doha

  • 1.711 puncte – optimi de finală
  • 1.796 puncte – sferturi de finală
  • 1.956 puncte – semifinale
  • 2.191 puncte – finalistă
  • 2.506 puncte – câştigătoarea turneului

Ce urmează pentru Simona Halep

După eliminarea de la WTA Doha, Simona Halep se va întoarce în România şi va începe pregătirea pentru turneele din luna martie, Indian Wells şi WTA Miami, primele mari provocări ale primăverii.

La Indian Wells, Simona Halep va afla pe 28 februarie dacă se va afla printre capii de serie, după anunţarea clasamentului oficial. Cel mai probabil, românca va avea acest statut la turneul californian.

Indian Wells se va disputa în perioada 7-20 martie, în timp ce turneul de la Miami este programat să se dispute între 21 martie şi 3 aprilie. Ambele competiţii sunt de 1.000 de puncte şi sunt ultimele pe hard, înainte de sezonul pe zgură.

ADVERTISEMENT