Sport

Claude Makelele, mare admirator al lui Adrian Mutu: „Îi spuneam mereu asta când jucam împreună la Chelsea”

Claude Makelele (49 de ani) este unul dintre invitații de gală ai lui Adrian Mutu (43 de ani). Antrenorul Rapidului își face meciul de retragere și a primit doar cuvinte de laude din partea francezului.
11.06.2022 | 19:32
Claude Makelele mare admirator al lui Adrian Mutu Ii spuneam mereu asta cand jucam impreuna la Chelsea
Adrian Mutu, elogiat de Claude Makelele: „Avea calitatea unui jucător enorm”
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu va avea parte de meciul său de retragere, pe Cluj Arena, în cadrul Sports Festival. Confruntarea are loc duminică, 12 iunie, de la ora 19:00. Unul dintre invitații de gală ai „Briliantului” este și Claude Makelele. Fostul mijlocaș francez a vorbit în termeni laudativi despre cel care i-a fost coleg la Chelsea.

Adrian Mutu, venerat de Claude Makelele: „Cel mai bun, după Hagi”

Alături de Makelele, la meciul de retragere al actualului antrenor al Rapidului vor veni și alți fotbaliști uriași, precum Alessandro Del Piero, David Trezeguet sau Francesco Totti, care vor evolua în echipa vedetelor.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va înfrunta cu o selecționată all-time a României, din care nu vor lipsi Gică Hagi, Adrian Ilie sau Bogdan Stelea.

„Am venit să celebrăm momentul cu Mutu, prietenul meu. E un prieten bun de-al meu şi sunt fericit să fiu aici. A fost un fotbalist foarte bun! Mereu îi spuneam asta când jucam împreună.

ADVERTISEMENT

Avea calitatea unui jucător enorm. Pentru mine e cel mai bun jucător român, după Hagi. Hagi e o legendă”, a declarat Claude Makelele.

Makelele și Mutu au fost colegi la Chelsea în sezonul 2003-2004. Amândoi s-au numărat printre primele transferuri din era Roman Abramovici, alături de Joe Cole, Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Damien Duff, Wayne Bridge și Geremi.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Rapidului, despre cazul „Cocaina”

Din nefericire, în toamna lui 2004, Adrian Mutu a fost dat afară de la Chelsea, după ce a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină.

„Am recunoscut din prima că am consumat cocaină. Până în acel moment, nu mai văzusem în viața mea așa ceva, poate doar în filme. Au început să tragă în mine din toate pozițiile.

ADVERTISEMENT

N-avea rost să neg, la ce bun să cer o contraexpertiză? Călcasem pe bec, greșisem, îmi dădeam seama ce făcusem”, a dezăluit Adrian Mutu în autobiografia sa, „Revenirea din Infern”.

  • 20 de milioane de euro a plătit Chelsea, în 2003, pentru transferul lui Claude Makelele de la Real Madrid, cu un milion mai mult decât a plătit pentru a-l lua pe Mutu de la Parma
ADVERTISEMENT
Tags: