News

Clipe de panică la Cluj, un copil de 2 ani a căzut de la etaj. Sora lui i-a implorat pe vecini să sune la 112, pentru că mama sa e surdo-mută

Un băieţel în vârstă de numai 2 ani a căzut de la etajul unui bloc din municipiul Cluj-Napoca şi numai o minune i-a salvat viaţa.
20.04.2024 | 15:50
Clipe de panica la Cluj un copil de 2 ani a cazut de la etaj Sora lui ia implorat pe vecini sa sune la 112 pentru ca mama sa e surdomuta
O clipă de neatenţie a mamei putea să ducă la o tragedie Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O joacă de copii era să se transforme într-o tragedie, sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde un băieţel de doi ani a căzut de la etajul doi, în timp ce se juca cu sora lui mai mare. Din fericire căredea i-a fost atenuată de o copertină aflată la parter.

Copilul a fost dus la spital conştient şi cooperant

Mama celor doi copii, deşi era acasă, nu a auzit când fata a deschis fereastra, femeia fiind surdo-mută. De altfel, sora micuţului i-a îndemnat pe martorii incidentului să sune la 11, explicându-le că mama lor nu poate vorbi.

ADVERTISEMENT

“Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil, în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din municipiul Cluj-Napoca.

Copilul a fost preluat de către echipajul SMURD, de tip terapie intensivă mobilă, iar apoi a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta este în stare de conștiență și este cooperant”, au transmis cei de la ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări s-a stabilit că micuţul de doi ani împreună cu sora lui se jucau într-o altă cameră alăturată celei în care se afla mama lor şi la un moment dat s-a urcat pe o piesă de mobilier, cel mai probabil o masă, după care s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, prin geamul deschis.

Norocul micuţului a fost că o copertină aflată între parter şi etajul 1 i-a atenuat căderea, astfel că, deşi a aterizat în cele din urmă pe asfalt rănile sale nu au fost fatale, iar pompierii l-au găsit conştient şi cooperant.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au deschis însă o anchetă şi au demarat cercetările sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate circumstanţele producerii incidentului şi gradul de vinovăţie al părţilor.

Nu mai departe de începutul aceste săptămâni, în Bucureşti, o fetiţă, în vârstă de asemenea de doi ani, a căzut de la etajul 1 al unui bloc de pe Calea Victoriei şi, la fel ca în cazul de la Cluj, salvatorii au dus-o la spital conştientă şi cooperantă.

ADVERTISEMENT

Într-o clipă de neatenţie a părinţilor, fetiţa s-a urcat pe pervaz, de unde a căzut ulterior pe fereastră, dar rănile sufeerite nu erau grave, la o primă examinare a medicilor.

ADVERTISEMENT