News

Copil de 3 ani, în stare gravă după ce a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu. Băiețelul, în comă. Medicii sunt rezervați. Update

Un copil de 3 ani din Sibiu a căzut de la etajul 5 al unui bloc din oraș. Minorul se află în stare gravă la spital, iar poliția a deschis dosar penal.
25.01.2024 | 12:23
Copil de 3 ani in stare grava dupa ce a cazut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu Baietelul in coma Medicii sunt rezervati Update
Un copil de 3 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu. Minorul, în stare gravă la spital. Sursa foto: oradesibiu.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
25-01-2024
10:30

Starea copilului, una extrem de gravă. Micuțul este în comă, iar medicii sunt rezervați

Medicii din Sibiu spun că băiețelul căzut de la etajul 5 al unui bloc, în această dimineață, în Sibiu, se află în stare gravă la Spitalul Clinic de Pediatrie, fiind plasat în comă. Prognosticul doctorilor este unul rezervat.

Pacientul este în comă, hipotermic, intubat şi ventilat mecanic, dar stabil hemodinamic. A fost internat în secţia ATI şi se continuă investigaţiile. Prognosticul la acest moment este rezervat”, a precizat Ioana Mătăcuţă, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, scrie Agerpres.

Un incident extrem de grav s-a petrecut joi, 25 ianuarie 2024, în Sibiu. Un copil de doar 3 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc. Minorul a fost preluat în stare critică și transportat la spital.

Un copil de 3 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu. Minorul, în stare gravă la spital

Întâmplarea gravă din centrul țării a avut loc primele ore ale dimineții. La ora 08.22, prin apel 112, Inspectoratul de Poliției al Județului (IPJ) Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că un copil în vârstă de aproximativ 3 ani este inconștient, pe un trotuar de pe strada Bârsei din municipiul Sibiu.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, în zonă au ajuns mai mulți polițiști și echipaje medicale. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că victima este un copil în vârstă de 3 ani. El ar fi căzut de la etajul 5 al imobilului unde locuia.

Medicii de pe ambulanță au recurs la acordarea primului ajutor la fața locului. Din păcate, se pare că minorul este în stare critică. El a fost transportat la spital în stare de inconștiență.

ADVERTISEMENT

Băiatul în vârstă de 3 ani a căzut de la etajul 5 al unui imobil, suferind multiple traumatisme severe. Echipajul medical l-a intubat, minorul fiind inconștient. Aceasta va fi transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie”, a precizat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, conform Turnul Sfatului.

În urma acestui grav eveniment, Poliția Municipiului Sibiu a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează să se stabilească cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment, a mai informat IPJ Sibiu.

ADVERTISEMENT

Caz similar luna trecută, în București. O fetiță de 4 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sectorul 3

În urmă cu o lună, o fetiță în vârstă de 4 ani a căzut de la etajul 5 al blocului în care locuiește. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 3 al Capitalei, pe 16 decembrie, conform Poliției Capitalei.

Din datele autorităților aflam la acea dată că micuța a căzut de la etajul 5 al unui bloc din București, situat pe strada Baba Novac. Aceasta încerca să ajungă la bradul de Crăciun, plasat chiar lângă fereastra clădirii.

ADVERTISEMENT

După ce a fost stabilizată, micuța a fost preluată și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru evaluare și investigări specifice. Minora a fost plasată la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT