Life

Clipe grele pentru Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România ar putea fi executată silit

21.10.2020 | 15:20
Clipe grele pentru Adriana Iliescu Cea mai batrana mama din Romania ar putea fi executata silit
ADVERTISEMENT

Cea mai bătrână mamă din România riscă să fie executată silit dacă nu achită o sumă de bani. Adriana Iliescu a pierdut un proces cu rudele și are de plătit o sumă de 1500 de lei, în afară de costurile executării.

Adriana Iliescu este singura persoană din toată gospodăria cu un venit stabil și suma este prea mare pentru ea, potrivit ciao.ro.

ADVERTISEMENT

Fiica ei, Eliza, este la liceu și nu poate avea un loc de muncă în acest moment, așa că singurul ei sprijin este mama ei, care îi asigură mâncarea și traiul decent.

Adriana Iliescu ar putea fi executată silit

Adriana Iliescu are 82 de ani și trăiește doar din pensia pe care o primește în fiecare lună. Nu își poate permite să plătească 1500 de lei și restul banilor pentru executarea silită pentru că trebuie să-și asigure traiul atât ei, cât și fiicei în vârstă de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, banii fostei profesoare de literatură română se duc pe hrană, facturi, cheltuieli necesare pentru casă și pentru Eliza. Adriana Iliescu a încercat să-și salveze veniturile și a recurs la o contestație, sperând că va mai câștiga timp pentru a strânge banii.

Moștenirea care a creat controverse între membrii familiei se află în Bălcești, județul Vâlcea. Aceasta a solicitat ca executarea să fie amânată de urgență, astfel că a depus o contestație la judecătorie și a mai deschis trei acțiuni împotriva rudelor.

ADVERTISEMENT

Cea mai bătrână mamă din România nu se dă bătută și vrea ca proprietatea să-i revină fiicei ei, singura moștenitoare directă.

Adriana Iliescu a fost profesor universitar și autoare de cărți pentru copii, însă și-a câștigat notorietatea atunci când a intrat în Cartea Recordurilor în 2005. Femeia a adus pe lume o fetiță, Eliza Maria Bogdana, la vârsta de 66 de ani.

ADVERTISEMENT

A rămas însărcinată cu ajutorul înseminării artificiale și a născut în data de 16 ianuarie 2005 la Maternitatea Giulești. Fetița avea doar 1,4 kilograme și a rămas la Terapie Intensivă timp de o lună și jumătate.

Este periculos ca o femeie să aducă pe lume un copil la o vârstă așa de înaintată, astfel că fosta profesoară a avut parte de numeroase critici. A încercat și varianta adopției înainte, dar nu s-a putut finaliza procedura. Era sătulă de singurătate și un copil era marea ei dorință, așa că a făcut tot ce a putut pentru a-și îndeplini visul.

În prezent, Adriana Iliescu trăiește alături de fiica ei, elevă la Liceul Dimitrie Paciurea. Se pare că vrea să-i calce pe urme mamei din moment ce se află într-o clasă de Filologie.

ADVERTISEMENT