News

Clotilde Armand, criticată de colega de partid Elena Lasconi. „Ești votat să faci treabă, nu să fii în permanență în opoziție”

Elena Lasconi (USR), primarul din Câmpulung, a afirmat, referindu-se la Clotilde Armand că rolul unui primar este să facă treabă, nu să fie permanent în opoziție.
04.11.2023 | 17:23
Clotilde Armand criticata de colega de partid Elena Lasconi Esti votat sa faci treaba nu sa fii in permanenta in opozitie
Elena Lasconi, primarul din Câmpulung/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, a afirmat, în cadrul emisiunii Politic Insider de la Prima TV, că misiunea unui primar este să facă treabă în folosul comunității, afirmația fiind un comentariu la relația încordată pe care o are primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cu consiliul local.

Nu-mi place să vorbesc despre colega mea pentru că mi se pare că a făcut multe greşeli, a şi avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea de a nu colabora cu consiliul local. Până la urmă, tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu există aşa ceva”, a declarat Elena Lasconi, citată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă, în locul primarului de la Sectorul 1, ar fi încercat să construiască o majoritate fie cu liberalii, fie cu social-democrații, Lasconi a răspuns: „Da. Tu eşti acolo să faci treabă pentru comunitate”.

E femeie, ştiu că a muncit foarte mult, a plecat din poziţia de europarlamentar să candideze la primărie. Nu mă îndoiesc nicio secundă de bunele ei intenţii, dar felul ăsta de victimizare şi de a fi în opoziţie nu mi se pare în regulă. Trebuie să livrezi!”, a comentat primarul din Câmpulung.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie Elena Lasconi a fost desemnată de către USR cap de listă la alegerile europarlamentare de anul viitor. Întrebată cum ar justifica decizia de a candida unui locuitor din Câmpulung, Lasconi a răspuns: „Este un pas foarte important pentru Câmpulung şi ar trebui să fie mândri de asta. Dar încă nu am luat o decizie în acest sens. Ştiu, am un feeling, dar decizia mea va fi luată după ce o să văd suportul oamenilor. Depinde doar de câmpulungeni, dar nu o să spun mai mult de atât. O să vedeţi. O să anunţ. Aşteptaţi să vedeţi!

De asemenea, Lasconi a fost invitată să comenteze și speculațiile legate de faptul că USR ar putea să o desemneze candidat la alegerile prezidențiale din 2024. „Asta cu prezidenţialele… vă zic sincer că eu nu m-am gândit să fiu nici preşedinte de bloc, de asociaţie. Eu m-am dorit foarte mult să ajung primar şi-mi şi place foarte tare şi chiar fac treabă bună”, a spus Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT

La ultimele alegeri locale, Elena Lasconi a reușit o victorie surpriză la primăria Câmpulung, obținând 56% din voturile exprimate, aducând și victoria alianței USR-PLUS la consiliul local, care a obținut 32% din voturi, cu zece procente peste PSD.

Cu o carieră de 24 de ani la ProTv, Elena Lasconi declara atunci că secretul succesului a stat în autenticitate, în faptul că s-a prezentat sincer în fața alegătorilor. „E foarte simplu de ce m-au ales oamenii. Au văzut că nu am discurs politic, că sunt un om autentic. Secretul e să iubești oamenii. Am intrat în politică că să o folosesc exact că pe un instrument pentru a ajuta oamenii și pentru a face lucruri bune în orașul pe care îl iubesc și îl simt acasă”, declara aceasta după victoria din septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Imaginea sa s-a îmbunătățit în urma activității ca primar la Câmpulung, USR susținândă ea a reușit să atragă în oraș fonduri europene de circa 400.000.000 euro, ceea ce ar reprezenta bugetul municipalității pentru zece ani.

ADVERTISEMENT