News

Clotilde Armand, greșeli în cascadă. A anunțat că plantează 10 milioane de copaci în Sectorul 1

Primărița Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a făcut greșeli în cascadă încercând să anunțe că primăria va planta 10.000 de copaci în spațiile verzi din sector
18.04.2022 | 19:17
Clotilde Armand greseli in cascada A anuntat ca planteaza 10 milioane de copaci in Sectorul 1
ADVERTISEMENT

E primăvară, e înainte de Paști, când lumea va avea răgaz de plimbări, iar primarii își scot subordonații la lucru și îi pun să planteze copaci. Motiv, pentru edili, să se laude pe rețelele de socializare.

Clotilde Armand, greșeli în cascadă

Doar că pentru primărița Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, anunțul cu privire la intenția de a planta 10.000 de copaci s-a dovedit o sarcină mai grea decât sădirea propriu-zisă a arborilor.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, Clotilde Armand a anunțat, pe Facebook, că va planta – nici mai mult, nici mai puțin – „10.000 mii de copaci”, adică 10 milioane:

Graba de a anunța isprava se pare că a fost mai mare decât atenția celui care a realizat afișul publicat pe Facebook de Clotilde Armand, întrucât propoziția „Am în plantăm 10.000 mii de copaci” nu are sens.

ADVERTISEMENT

Dar, se pare, cineva a sesizat rapid greșeala, care a fost corectată. Prima greșeală, doar, astfel încât anunțul să aibă sens. Nu însă și a doua, astfel că numeralele au rămas la fel, „10.000 de mii”.

Însă, se pare, cineva i-a sesizat primăriței Sectorului 1 că greșeala a persistat, așa că s-a făcut o nouă corectură. De astă dată, afișul conține numeralul corect – asta pentru cei care nu cred că, într-adevăr, Clotilde Armand ar fi vrut să planteze 10 milioane de copaci în Sectorul 1. Dar greșeala persistă în textul care însoțește afișul:

ADVERTISEMENT

Ce vrea să facă primărița

„Avem nevoie de cât mai mulți copaci în Sectorul 1, știți foarte bine beneficiile: curăță aerul și reduc poluarea, înfrumusețează locul. Plantarea arborilor este o acțiune ecologică importantă care influențează funcționarea întregului ecosistem”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„În luna trecută, angajații Administrației Domeniului Public Sector 1 au plantat aproximativ 2.000 de frasini, arțari, tei și platani, iar în această lună avem în plan alți 1.700 de copaci care vor înfrumuseța peisajul urban al Sectorului 1. În această primăvară vom planta 10.000 de arbori în Sectorul 1. Copacii vor fi plantați în parcuri, aliniamente și la asociațiile de proprietari. Una dintre prioritățile principale ale mele este refacerea și protejarea mediului înconjurător”, a mai scris edilul.

ADVERTISEMENT

Ea i-a și îndemnat pe locuitorii din Sectorul 1 să anunțe primăria în ce locuri și-ar mai dori să fie arbori. „Semnalați și dvs. pe aplicația ADP Sector 1 un loc pentru plantarea copacilor. Aplicația poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației “ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android”, se încheie anunțul primăriței.

ADVERTISEMENT