News

Coaliția, ședință crucială pentru candidații la primăriile Bucureștiului. Împreună la primăriile de sector. Update

Reprezentanții coaliției de guvernare s-au reunit pentru a decide cine vor fi candidații la Primăria București și primăriile de sector.
14.03.2024 | 21:42
Coalitia sedinta cruciala pentru candidatii la primariile Bucurestiului Impreuna la primariile de sector Update
Coaliția PSD-PNL își stabilește candidații pentru București Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT
14-03-2024
19:42

Discuțiile se vor relua la începutul săptămânii viitoare

Sebastian Burduja ar fi susținut de PNL să candideze la primăria sectorului 1 și Rareș Hopincă pentru a candida la sector la 2, au declarat surse din Coaliție pentru HotNews.ro.

Pentru sectorul 5, social-democrații și liberalii intenționează să nominalizeze o persoană care nu are legături cu actualul edil al sectorului.

În ceea ce privește candidatura pentru funcția de primar al Capitalei, potrivit acelorași surse, liberalii l-ar fi propus pe dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar.

De cealaltă parte, PSD a prezentat o analiză potrivit căreia primarul sectorului 4, Daniel Băluță ar putea colecta voturi atât de la Cristian Poepscu Piedone dar și de la electoratul PNL și ar putea să câștige în fața lui Nicușor Dan, Primăria Capitalei.

14-03-2024
19:22

Coaliția ar fi ajuns la un acord pentru candidații șa Sectoarele 1, 2 și 5

Coaliția PSD-PNL a ajuns joi seară la un acord privind candidaturi comune la Sectorul 1, Sectorul 2 şi Sectorul 5 însă nu a ajuns la o concluzie privind candidatura la Primăria Capitalei, au precizat surse politice, citate de News.ro.

Celelalte sectoare au primari de la PSD şi PNL care sunt cotați cu prima șansă la alegerile locale din 9 iunie. 

Aceleași surse mai spun că este analizată varianta unui independent susținut de ambele formațiuni, în caz contrar, fiecare partid urmând să intre în cursă cu propriul candidat.

Liderii PNL și PSD trebuie și să tranșeze subiectul candidaturii comune sau nu la primăria generală, după o ultimă analiză a rezultatelor cercetărilor sociologice.

Coaliția, ședință crucială pentru candidații la primăriile Bucureștiului

La întâlnirea de la Palatul Victoria, din partea PSD, alături de premierul Marcel Ciolacu, la consultări participă Paul Stănescu, Mihai Tudose, Alfred Simonis şi Lucian Romaşcanu.

ADVERTISEMENT

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a venit la sediul Guvernului însoţit de Lucian Bode, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Rareş Bogdan şi Sebastian Burduja.

Surse politice, citate de Agerpres, au dezvăluit că în cadrul şedinţei ar urma să se discute despre posibilii candidaţi, cel mai bine plasaţi în sondajele referitoare la primăriile de sector.

ADVERTISEMENT

Înaintea şedinţei de Guvern de joi, primul-ministru a declarat că liderii coaliției de guvernare vor decide și cu privire la subiectul candidaturii comune la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu a mai subliniat că, în cazul în care liderii coaliţiei vor stabili ca PSD şi PNL să meargă cu candidaţi separaţi la alegerile locale pentru funcţia de primar general al Capitalei, atunci PSD o va susţine pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

În cazul în care decizia va fi un candidat comun, a mai spus liderul PSD, atunci acesta va fi o altă persoană susţinută de PSD şi PNL.

Premierul a punctat că PSD nu îl susţine pe Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de primar general şi că, din discuţiile avute cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, nici PNL nu va susţine o astfel de candidatură.

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone a comentat la Digi24 reacția PSD: “Vestea îmi face viața mai luminată, se clarifică apele. Nu mă susține PSD. Ei spuneau în sondaje, că 60% din votanții PSD s-au săturat de sondaje sterile.

Nu mă sperie, mă motivează merg până la capăt. E păcat că PSD nu a vrut o victorie. Ei s-ar fi ajutat, pe mine mă ajută cetățenii Bucureștiului. Credeți că România nu s-a săturat de politica de culise?”

ADVERTISEMENT