News

Coaliție fierbe pe tema pensiilor speciale. Alina Gorghiu respinge solicitarea premierului Ciolacu

Tema pensiilor speciale, revenită în prim-plan, este un alt motiv de tensiune în coaliție. Alina Gorghiu răspunde solicitării premierului Ciolacu.
03.08.2023 | 14:20
Coalitie fierbe pe tema pensiilor speciale Alina Gorghiu respinge solicitarea premierului Ciolacu
Alina Gorghiu respinge solicitarea premierului Ciolacu privind amendarea legii pensiilor speciale. ”Este atributul Parlamentului”. Sursa foto: Guvernul României / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul justiției din partea PNL, Alina Gorghiu, vine cu o replică neașteptată față de cererea premierului Marcel Ciolacu în privința Legii pensiilor speciale.

Alina Gorghiu respinge solicitarea premierului Ciolacu privind amendarea legii pensiilor speciale. ”Este atributul Parlamentului”

Săptămâna viitoare, Parlamentul României va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 3 august, de prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Premierul a cerut ministrului Alina Gorghiu să elaboreze amendamentele necesare pentru a aduce pensiile de serviciu ale magistraților în conformitate cu decizia CCR.

”Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR. Îi solicit Ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”, a spus Ciolacu, în ședința de Guvern.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după cererea primului-ministru a venit o replică tăioasă din partea unui ministru considerat a avea un rol direct în această chestiune a pensiilor speciale. Alina Gorghiu, de la Justiție, îl contrazice pe Ciolacu și spune că ”este atributul Parlamentului să reexamineze legea pensiilor speciale în acord cu decizia CCR”.

”Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiției invitația de a “formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”.

ADVERTISEMENT

Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voință politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG”, scrie Gorghiu, pe Facebook.

Ministrul PNL precizează, în schimb, că instituția pe care o conduce va veni în întâmpinarea Ministerul Muncii şi va formula propuneri de amendamente la propunerea legislativă care să răspundă rigorilor Curții Constituționale.

ADVERTISEMENT

Scandaluri și schimburi dure de replici în coaliția PSD-PNL

Această răceală din Guvern este doar un mic episod din noua serie de atacuri dintre liberali și social-democrați. Startul l-a dat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta spune, pe Facebook, că situația dezastruoasă de la bugetul de stat li se datorează liberalilor. Grindeanu i-a acuzat pe Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru faptul că România a ajuns în pericol de suspendare a fondurilor europene.

Imediat, Florin Cîțu a răspuns acuzațiilor. Fostul ministru al Finanțelor și premier liberal susține că nu are așteptări de la ”bolșevici”. El a punctat că are așteptări de la conducerea PNL ”să apere munca și rezultatele colegilor liberali”.

Războiul PNL-PSD a continuat la o televiziune de știri, între doi vicepreședinți din cele două formațiuni politice. Robert Sighiartău (PNL) a declarat, la Digi24, că Ciolacu ar trebui să facă un pas în spate și că parteneriatul cu PSD nu e bun.

A primit rapid o replică de la Ionuț Pucheanu, vicepreședinte PSD. Acesta a declarat că social-democrații au venit la guvernare ca și colac de salvare și că au fost transformați în “crucea roșie“.

”Ne-ați transformat din “ciuma roșie” în “crucea roșie” pentru că cel mai probabil dacă nu veneam alături de voi acum un an jumate România era probabil într-o cu totul și cu totul altă zonă. Cred că am fost atrași într-o mare capcană noi, cei de la PSD, crezând în bunele intenții de la PNL și cred că ieșirea de la guvernare era mai corectă vizavi de acești parteneri, pseudo-parteneri de coaliție”, spune social-democratul.

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
S-a despărțit de fostul atacant al României, iar acum și-a refăcut viața în...
S-a despărțit de fostul atacant al României, iar acum și-a refăcut viața în Dubai
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu...
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Factură de infarct pentru o familie dintr-un sat din Hunedoara. Le-a fost tăiat...
Factură de infarct pentru o familie dintr-un sat din Hunedoara. Le-a fost tăiat curentul, iar acum copiii îşi fac temele la lampă
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile...
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile din Arad. Mașina avea numere false
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele...
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele au stârnit discuții aprinse! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția