Sport

Coco Gauff, discurs impresionant: „Nu am presiune. Alții nu știu ce vor pune mâine pe masă”

Coco Gauff a avut un discurs impresionant la conferința de presă premergătoare semifinalei împotriva Karolinei Muchova de la US Open 2023.
07.09.2023 | 23:28
Coco Gauff discurs impresionant Nu am presiune Altii nu stiu ce vor pune maine pe masa
Coco Gauff a oferit un discurs impresionant la conferința de presă. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Coco Gauff este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA. Locul 6 WTA și cap de serie numărul 6 la câștigarea US Open, americanca în vârstă de 19 ani a impresionat prin discursul său la conferința de presă. În semifinale la Flushing Meadows, Gauff o va înfrunta pe Karolina Muchova.

Coco Gauff, discurs impresionant: „Nu am presiune. Alții nu știu ce vor pune mâine pe masă”

Coco Gauff s-a calificat în semifinalele turneului de la US Open după ce a învins-o în sferturi pe Jelena Ostapenko. Campioană înainte de US Open la Cincinnati, jucătoarea din SUA a ajuns la 10 victorii consecutive și este la un meci distanță de calificarea în premieră, în finala ultimului turneu Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Marea speranță a tenisului american a avut un discurs devenit viral înaintea duelului cu Muchova. Chestionată despre presiune, Gauff a oferit o adevărată lecție de viață.

„Dacă analizez și pun totul în perspectivă, realizez că presiunea din cazul meu nu e atât de mare. Există oameni care se străduiesc să își hrănească familiile, oameni care nu știu ce vor pune mâine pe masă, persoane care nu își pot plăti facturile. 

ADVERTISEMENT

„Sunt plătită să fac ce ador și ce iubesc”

Este o presiune reală, o dificultate, o viață reală. Sunt într-o postură privilegiată, sunt plătită să fac ce ador și sunt susținută să fac ce iubesc. Este ceva ce nu iau de bun”, a declarat Coco Gauff, la conferința de presă.

Coco Gauff și Karolina Muchova se vor înfrunta în prima semifinală de pe tabloul feminin de la US Open, vineri, 8 septembrie, nu înainte de ora 02:00, ora României. În singura dispută directă, Gauff s-a impus, scor 6-3, 6-4 în finala turneului de la Cincinnati 2023.

ADVERTISEMENT

Calificată la doar 19 ani în semifinale la US Open, Gauff a devenit cea mai tânără jucătoare din SUA care accede în careul de ași la o vârstă atât de fragedă după Serena Williams, în 2001.

Gauff – Muchova, duel de foc pentru marea finală

Karolina Muchova traversează, de asemenea, o formă excelentă la US Open. În cazul unei victorii cu Gauff, jucătoarea din Cehia va bifa a doua finală de Grand Slam a sezonului, după ce a pierdut ultimul act cu Iga Swiatek la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Muchova a pierdut un singur set la această ediție de US Open, în optimi, cu Xinyu Wang. De cealaltă parte, Gauff a cedat câte un set cu Siegemund, Mertens și Wozniacki.

ADVERTISEMENT
Tags: