News

Cod Galben de furtuni în București și alte județe. Un om a fost rănit după ce un copac a căzut peste o mașină. Update

Cod Galben de furtuni în Capitală și alte zone ale țării. Ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice, conform ANM.
14.07.2023 | 08:29
Cod Galben de furtuni in Bucuresti si alte judete Un om a fost ranit dupa ce un copac a cazut peste o masina Update
Cod Galben de furtuni în București. Colaj Fanatik/ Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-07-2023
05:31

Zeci de copaci căzuți, mașini avariate

Vremea a făcut prăpăd în Capitală. Până la această oră, reprezentanții ISU București-Ilfov au intervenit în 46 de cazuri. Zeci de copaci s-au prăbușit în urma vântului puternic, iar un stâlp și un element de construcție au căzut.

De asemenea, 33 de mașini au fost avariate, în București, iar acoperișul unei clădiri a fost distrus. Mai mult, un om a fost rănit după ce un copac a căzut peste autoturismul în care se afla.

Victima a fost extrasă de pompierii ajunși la locul solicitării. Aceasta este conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cod Galben de furtuni în București și alte județe. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting, vineri dimineață, valabile pentru mai multe regiuni ale țării.

Cod Galben de furtuni în București și alte județe

Până la ora 07:50 se află în vigoare o atenționare de vânt puternic, vijelii, grindină și descărcări electrice. Sunt vizate municipiul București, mai multe localități din județul Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și Teleorman.

ADVERTISEMENT

Și județele Olt și Tulcea se află sub avertizare nowcasting de vreme rea, în această dimineață, potrivit datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie. „Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h , vijelie, descărcări electrice, grindină, averse care vor acumula peste 15…20 l/mp.”, transmite ANM.

Mai multe localități din județul Argeș s-au aflat, până la ora 07:00, sub atenționare nowcasting cod portocaliu de vreme severă. Meteorologii au transmis că ploile torențiale vor acumula peste 35…40 l/mp. De asemenea, vântul puternic, grindina și vijeliile și-au făcut apariția.

ADVERTISEMENT

Vremea rea face ravagii în țară

În urma fenomenelor meteorologice, în județul Argeș au fost semnalate și probleme. Mai mulți copaci s-au prăbușit la pământ în localitățile Costești, Săpata, Uda și Căteasca, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Amintim că joi, 13 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben și altul portocaliu de vreme rea, valabile până astăzi la ora 10:00, respectiv ora 08:00. Aproape întreaga țară se află sub aceste atenționări meteorologice.

ADVERTISEMENT

Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în cea mai mare parte a țării. Se va manifesta prin vânt puternic, furtuni, grindină, ploi și descărcări electrice. „În intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

În Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.”, au transmis reprezentații ANM.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu, emis joi de ANM, „se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).”, adaugă meteorologii.

ADVERTISEMENT