News

Cod galben de furtuni puternice emis de ANM. Vin ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe

Manifestările severe ale vremii continuă și marți. ANM a emis avertizare cod galben de furtuni puternice, vijelii, averse torențiale și grindină pentru mai multe județe.
10.05.2022 | 11:16
Cod galben de furtuni puternice emis de ANM Vin ploi torentiale vijelii si grindina in mai multe judete
ANM, un nou cod galben de furtuni. Averse torențiale, vijelii și grindină. Zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță din nou perioade de instabilitate accentuată în mai multe zone din țară.

ANM, un nou cod galben de furtuni. Averse torențiale, vijelii și grindină. Zonele afectate

Marți, 10 mai, între orele 13.00 și 21.00, 12 județe intră sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

În acest interval, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

ANM anunță că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în sud-est și centru.

ADVERTISEMENT

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, mai precizează specialiștii.

Cod galben de instabilitate ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în Capitală în următoarele ore. Prognoza specială de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, ca de obicei, și prognoza specială pentru Municipiul București. Vremea se schimbă și în Capitală în următoarele ore. Se va răci ușor, iar trecător poate ploua slab.

ADVERTISEMENT

”Vremea se va răci ușor față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, se mai arată pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT