De altfel, la munte rafalele de vânt vor atinge chiar și 100 km/h. Așadar, Administrația Națională de Meteorologie a avertizat că în patru județe, în zona montană, vântul se va intensifica. Așadar au fost emise alerte cod galben de vânt la altitudini de peste 1.800 de metri. Aici rafalele vor atinge chiar și 100 km/h.
Este vorba, potrivit meteorologilor, de județele Brașov, Argeș, Prahova și Dâmbovița. Avertizările vor intra în vigoare de la primele ore ale dimineții, până la ora 12:00. ”Astfel, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90…100 km/h, temporar viscol”, transmit specialiștii ANM.
”Totodată, până la ora 9.00, în mai multe zone din județul Suceava este ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Sunt vizate localităţile: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Broșteni, Frasin, Vama, Păltinoasa, Fundu Moldovei, Șaru Dornei, Ostra, Frumosu, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Crucea, Iacobeni, Sadova, Panaci, Poiana Stampei, Cârlibaba, Coșna şi Ciocănești”, se mai arată în mesajul meteorologilor.
În multe din aceste zone ceața va favoriza formarea ghețușului, în timp ce în centrul țării va ninge abundent, iar drumarii sunt nevoiți să intervină cu utilaje și materiale antiderapante. Autoritățile transmit că au răspândit deja peste 200 de tone de materiale antiderapante, iar șoferii sunt rugați să conducă atent.
Conform Observatornews.ro, meteorologii au anunțat o vreme extrem de urâtă pentru joi, 21 martie. Vorbim de ploi, lapoviță și chiar ninsoare în anumite zone. Așadar, luna martie este în continuare o lună de iarnă, iar primăvara se lasă așteptată. În cel mai fericit caz, așa cum explicau specialiștii ANM, primăvara ar trebui să vină cândva în aprilie.
”În jumătatea estică a ţării, valorile termice diurne vor fi mai mici decât în mod obişnuit pentru această dată, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi mixte în Moldova şi în estul Transilvaniei, predominant sub formă de ploaie în Muntenia şi Dobrogea. La munte vor predomina ninsorile.
În restul teritoriului, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă (rafale de peste 70…80 km/h) şi îndeosebi în regiunile estice (viteze în general de 40…50 km/h).
Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade. La începutul şi la sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţă, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă”, este precizat în cel mai recent mesaj al ANM.
Cât despre vremea din București, aici cerul va fi temporar noros și se vor înregistra ploi slabe. Vântul nu va da bătăi de cap oamenilor pentru că va sufla slab și moderat, în timp ce temperaturile vor oscila între 0 și 11 grade Celsius, cu o probabilitate mare de ceață și brumă.