News

Prognoza ANM pentru 18 martie – 15 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni, când scăpăm de ploi

Prognoza ANM pentru 18 martie - 15 aprilie. Meteorologii anunță cum va fi vremea în următoarea perioadă. Când revine căldura?
15.03.2024 | 12:26
Prognoza ANM pentru 18 martie  15 aprilie Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani cand scapam de ploi
Prognoza ANM pentru 18 martie - 15 aprilie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 18 martie – 15 aprilie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele săptămâni, la nivelul întregii țări. Experții spun când vom scăpa de ploi și când revine căldura.

Prognoza ANM pentru 18 martie – 15 aprilie. Când se schimbă vremea

Ploile, ninsorile și temperaturile scăzute și-au făcut simțită prezența, în ultimele zile, în toate regiunile României, spre nemulțumirea celor care așteptau cu nerăbdare venirea căldurii. Deși în weekend situația se va schimba, săptămâna viitoare vom avea un nou episod cu vreme capricioasă.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 18 martie – 15 aprilie, va ploua în majoritatea zonelor. Ba chiar, în est, sud și sud-est vorbim de precipitații excedentare, conform ANM. Vestea bună este că temperaturile vor fi totuși prietenoase, în jurul celor normale pentru perioada în care ne aflăm.

Începând din a doua săptămână a intervalului menționat, temperaturile vor crește considerabil. Vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în întreaga țară. În săptămâna 25 martie – 1 aprilie, cel mai cald va fi în vestul și nord-vestul României.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile acestora vor fi apropiate de cele specifice intervalului. Se va înregistra un ușor deficit în zonele montane și în nord-estul teritoriului, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie

Prima săptămână din aprilie va aduce temperaturi mai mari decât va fi normal pentru intervalul 1 aprilie – 8 aprilie 2024. Va fi mai cald decât ne așteptăm în toate regiunile din România, așa cum  anunță specialiștii.

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, au transmis, vineri, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În intervalul 8 aprilie – 15 aprilie, temperaturile vor mai scădea, însă se vor menține în continuare peste cele normale. Astfel, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

„Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile”, a adăugat Admnistrația Națională de Meteorologie, cu privire la evoluația vremii.

ADVERTISEMENT