News

Cod galben de vreme rea emis de ANM. Ninsori viscolite și vânt puternic

Cod galben de vreme rea emis de ANM. În mai multe județe din țară vor fi ninsori viscolite și vânt puternic, până vineri.
03.01.2024 | 11:50
Cod galben de vreme rea emis de ANM Ninsori viscolite si vant puternic
Cod galben de vreme rea emis de ANM. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cod galben de vreme rea emis de ANM (Administrația Națională de Meteorologie). După temperaturile neobișnuit de ridicate care au marcat primele zile din 2024, meteorologii anunță că vremea se va schimba în mai multe zone ale țării.

Cod galben de vreme rea emis de ANM

Astfel, miercuri dimineața, 3 ianuarie, reprezentanții ANM au emis un cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic, valabil până vineri, 5 ianuarie, la ora 10:00. Vizate sunt zonele Carpaților Orientali și Occidentali, dar și vestul Carpaților Meridionali.

ADVERTISEMENT

„Vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol”, a transmis ANM.

De altfel, în intervalul 3 ianuarie, ora 10:00, 4 ianuarie, ora 22:00, va fi în vigoare o atenționare meteorologică care vizează Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. Vorbim de județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș).

ADVERTISEMENT
Cod galben de vreme rea emis de ANM. Harta ANM
Cod galben de vreme rea emis de ANM. Foto Meteo România

Potrivit meteorologilor, în zonele menționate vor fi precipitații moderate cantitativ, cele mai multe sub formă de ploaie. La altitudini de peste 1700 m se vor semnala lapoviță și ninsoare, urmând să se depună un nou strat de zăpadă.

Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală. Aceasta este valabilă în perioada 3 ianuarie, ora 10:00 – 5 ianuarie, ora 10:00. Spre deosebire de zonele menționate anterior, în București vremea se va menține caldă.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor ANM, până joi, la ora 08:00, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei în care ne aflăm. Maximele vor fi de 11 grade, iar minimele vor fi de 2…4 grade.

„Ziua cerul va avea înnorări, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Totodată, vremea va fi caldă și pe parcursul zilei de joi și vineri. Maxima va fi de 13..15 grade, în timp ce temperatura minimă înregistrată ar urma să fie de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări după-amiaza și seara, însă șansele să apară precipitații sunt reduse.

 

ADVERTISEMENT