News

Cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi. Zonele vizate de alerta ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi alerte: cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi.
13.02.2024 | 11:12
Cod portocaliu de ninsori abundente si cod galben de ploi Zonele vizate de alerta ANM
Cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineața, noi avertizări de vreme rea. Sunt vizate mai multe zone ale țării.

Cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi

Începând cu ora 10:00 a intrat în vigoare o informare meteorologică cu privire la anumite fenomene care își vor face apariția pe teritoriul României. Aceasta va fi în vigoare până miercuri, 14 februarie, ora 08:00.

ADVERTISEMENT

În acest interval vor fi precipitații moderate cantitativ și vânt puternic, în nord, centru și est. În anumite zone, ploile vor avea caracter de aversă. De asemenea, marți spre miercuri își vor face apariția lapovița și ninsoare în Moldova și Transilvania.

„Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h”, informează specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT

Totodată, până mâine la ora 08:00 va fi în vigoare un cod galben de ploi, în urma cărora se vor acumula cantități de 25…30 l/mp și izolat de 40 l/mp. La altitudini de peste 1.400 de metri vor fi ninsori.

Zona montană din Hunedoara, Alba și Sibiu, sub alertă meteorologică

Vizate sunt vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali. Mai mult, în intervalul 13 februarie, ora 10:00 – 13 februarie, ora 22:00, zona montană a județelor Alba, Sibiu și Hunedoara se află sub cod portocaliu de ninsori abundente.

ADVERTISEMENT

„În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp”, adaugă ANM.

Hartă ANM, cod galben și portocaliu
Hartă ANM, cod galben și portocaliu. Foto meteoromania.ro

Un alt cod galben de intensificări ale vântului va intra în vigoare miercuri, 14 februarie, ora 08:00, urmând să fie valabil până în seara, la ora 20:00. Zonele afectate vor fi Moldova și nord-estul Munteniei, unde vor fi rafale de 55…65 km/h.

ADVERTISEMENT

„Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Hartă ANM, cod galben și portocaliu.
Hartă ANM, cod galben și portocaliu. Foto meteoromania.ro
ADVERTISEMENT