News

Codul Rutier se schimbă şi în Italia. Permisele auto ale şoferilor vor fi revocate definitiv în cazul accidentelor grave

Guvernul italian, îngrijorat de numărul mare de accidente din ţară. Se au în vedere pedepse extreme pentru autorii de infracţiuni grave
26.12.2022 | 15:06
Codul Rutier se schimba si in Italia Permisele auto ale soferilor vor fi revocate definitiv in cazul accidentelor grave
Un număr tot mai mare de accidente au loc în Italia Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Viceprim-ministrul italian și ministru al Transporturilor, Matteo Salvini, intenționează să revizuiască reglementările rutiere și dorește pedepse mai dure pentru alcool și droguri, după o serie de accidente grave în care mai mulţi tineri au murit în țară în ultimele zile.

Amenzi mai mari pentru şoferii mai bogaţi

Pentru cele mai grave cazuri, ar trebui luată în considerare suspendarea pe viață a permisului de conducere, spune Matteo Salvini.

ADVERTISEMENT

“Dacă cineva conduce cu bună știință sub influența drogurilor sau în stare de ebrietate, provocând accidente, decese și răniri, nu este suficient să i se suspende permisul pentru un an sau doi. În astfel de cazuri, o suspendare pe viață poate și ar trebui să fie luată în considerare, o revocare definitivă a dreptului de a mai conduce”, a spus Salvini.

Italia intenționează, de asemenea, să revizuiască şi sancţiunile. Astfel, amenzi mai mari ar trebui să fie plătite de cei cu venituri mai mari, este planul Ministerului Transporturilor.

ADVERTISEMENT

În prima jumătate a anului 2022, numărul accidentelor rutiere în Italia a crescut brusc, a remarcat presa din Peninsulă.

Din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2022, au fost raportate 81.437 de accidente de circulație, ceea ce reprezintă o creștere cu 24,7% față de aceeași perioadă a anului 2021. 1.450 de persoane și-au pierdut viața în accidente, ceea ce corespunde unei creșteri de 15% față de prima jumătate a anului 2021.

ADVERTISEMENT

Cât priveşte accidentele din România, IGPR a transmis luni că în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, la nivel naţional, au fost înregistrate 4.261 de accidente, soldate cu decesul a 1.481 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.324.

Comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 203 mai puţine accidente (-4,5%), cu 157 mai puţine persoane decedate (-9,6%) şi cu 111 mai puţine persoane rănite grav (-3,2%), se arată într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (18,4%), fiind înregistrate 785 de accidente, soldate cu decesul a 325 de persoane şi rănirea gravă a altor 472, nerespectarea regimului legal de viteză (17,3%), fiind înregistrate 739 accidente, soldate cu decesul a 284 de persoane şi rănirea gravă a altor 601.

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni