Fotbal intern

Coincidenţă stranie pentru Victor Piţurcă şi Corneliu Papură! FCSB, capăt de drum pentru ambii + sfatul lui Mihai Rotaru de acum o lună

07.05.2020 | 11:12
Coincidenta stranie pentru Victor Piturca si Corneliu Papura FCSB capat de drum pentru ambii  sfatul lui Mihai Rotaru de acum o luna
ADVERTISEMENT

2020 a fost un an zbuciumat pe banca tehnică a Universităţii Craiova. Formaţia din Bănie îşi schimbă din nou antrenorul, cu o lună înainte de posibilul restart al campionatului. FANATIK îţi prezintă coincidenţa stranie pentru Victor Piţurcă şi Corneliu Papură, dar şi ce sfat a primit ultimul din partea lui Mihai Rotaru, în urmă cu o lună.

FCSB, coincidenţa stranie pentru Victor Piţurcă şi Corneliu Papură

FCSB a fost legătura între cei doi antrenori pe care Universitatea Craiova i-a avut în actualul sezon. Victor Piţurcă, adus la mijlocul lunii august 2019 pe banca formaţiei din Bănie, a debutat contra vicecampioanei României, într-o înfrângere amară pentru olteni.

ADVERTISEMENT

Mandatul lui Victor Piţurcă s-a încheiat în primele zile ale acestui an, informaţie prezentată în exclusivitate de FANTIK. Decizia a venit după meciul cu FCSB din returul sezonului regulat, când oltenii pierdeau la Bucureşti, scor 0-2.

Corneliu Papură a revenit pe banca oltenilor, însă al doilea lui mandat la U Craiova în sezonul 2019-2020 s-a terminat după şapte meciuri oficiale. Ultima partidă ca “principal” în Bănie a fost tot un duel cu FCSB, pierdut în etapa a 2-a din play-off.

ADVERTISEMENT

Sfatul primit de Corneliu Papură de la Mihai Rotaru în urmă cu o lună

Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, a dezvăluit în emisiunea FAN România, realizată de Horia Ivanovici, ce carte i-a recomandat lui Corneliu Papură. Sfatul venea la o lună după înfrângerea usturătoare în faţa FCSB-ului din etapa a 2-a din play-off.

“I-am recomandat o carte lui Corneliu Papură, „Puterea obișnuinței”, de la pagina 93 începe acțiunea, iar în momentul în care vom începe și noi să batem FCSB-ul îi vom bate 30 de ani de acum înainte!

ADVERTISEMENT

În carte e vorba de o echipă din fotbalul american care avea aceeași problemă ca noi. Nu bătuseră adversarul istoric de 30 de ani și de fiecare dată când se apropiau de finala Super Bowl-ului nu intrau în finală, chit că aveau o echipă cu jucători foarte buni”, a declarat Mihai Rotaru la emisiunea FAN România.

Sorin Cârţu îl reconfirma pe Corneliu Papură în urmă cu o săptămână

În urmă cu o săptămână, Sorin Cârţu îl reconfirma, printr-o declaraţie pentru FANATIK, pe Corneliu Papură. Preşedintele formaţiei din Băniei susţinea că acesta “a fost, este şi va fi antrenorul Universităţii”.

ADVERTISEMENT

“Edi? Nici vorbă! Vă spun sigur şi în cunoştinţă de cauză că absolut nimeni din conducerea clubului Universitatea Craiova nu a discutat cu Edi Iordănescu de circa 5 luni. Nu se pune problema să schimbăm antrenorul.

Ne focusăm pe reluarea  pregătirilor, să vedem ce se întâmplă cu Liga 1, dacă se mai joacă sau nu, avem alte treburi pe masa noastră de analiză, în niciun caz cel al antrenorului.

Nu ştiu de unde a apărut povestea asta, dar e una eronată. Corneliu Papură a fost este şi continuă să fie antrenorul Universităţii Craiova”, spunea Sorin Cârţu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT