News

Colonelul Daniel Ionuţ Derioiu a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

02.04.2020 | 18:35
Colonelul Daniel Ionut Derioiu a preluat conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Suceava
ADVERTISEMENT

Colonelul Daniel Ionuț Derioiu, medic militar, a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce Klaus Iohannis a declarat că este necesară punerea cât mai repede în funcțiune a unității medicale.

Armata preia conducerea Spitalului Suceava

Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că managementul Spitalului Județean Suceava va fi asigurat de armată.

ADVERTISEMENT

”Am decis ca managementul Spitalului Judeţean Suceava să fie asigurat de o echipă de medici militari cu experienţă care să repună în funcţiune spitalul, într-un timp cât mai scurt”, a declarat Ludovic Orban.

Surse din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au confirmat pentru Mediafax faptul că doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava.

ADVERTISEMENT

Doctorul militar Derioiu îl înlocuiește la conducerea spitalului pe Florin Filip, care și-a prezentat demisia miercuri seara. Filip asigura interimatul unității medicale de o săptămână.

La conducerea Spitalului Județean Suceava îl vor ajuta pe Derioiu alți patru specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ADVERTISEMENT

Vestea vine după ce șeful statului a declarat că punerea în funcțiune a unității medicale din Suceava este esențială în gestionarea crizei de coronavirus din regiunea Moldovei.

”Este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a spus joi  Iohannis, spunându-le sucevenilor că instituirea carantinei nu este o sancțiune, ci o modalitate de a-i proteja.

ADVERTISEMENT

În același timp, președintele României a cerut Executivului condus de Orban să găsească resursele financiare pentru a oferi câte un bonus de 500 euro pe lună pentru cadrele medicale ce luptă împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT