Sport

Comandantul CSA Steaua București, reacție pentru Fanatik după ce UEFA a pus stema FCSB în dreptul câștigătoarei Ligii Campionilor

Comandantul CSA Steaua București, Ștefan Bichir, reacție oficială după ce UEFA a pus stema FCSB în dreptul câștigătoarei Ligii Campionilor din 1986.
20.03.2024 | 14:44
Comandantul CSA Steaua Bucuresti reactie pentru Fanatik dupa ce UEFA a pus stema FCSB in dreptul castigatoarei Ligii Campionilor
Comandantul CSA Steaua București, reacție dură pentru Fanatik după postarea UEFA. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Comandantul CSA Steaua București a oferit un răspuns clar și răspicat la solicitarea FANATIK privind evenimentul de la tragerea la sorți a sferturilor Ligii Campionilor, unde în dreptul câștigătoarei trofeului din anul 1986 a apărut emblema FCSB.

Comandantul CSA Steaua București a răspuns solicitării Fanatik: „Clubul va notifica FRF și UEFA”

Războiul dintre CSA Steaua București și FCSB a avut un nou episod, iar FANATIK a vrut să afle care este poziția oficială a „militarilor” în această speță: „Urmare la adresa dumneavoastră, prin care solicitați un punct de vedere cu privire la postarea realizată de UEFA cu siglele echipelor care au cucerit Liga Campionilor, vă comunicăm următoarele: 

ADVERTISEMENT

Procesul privind palmaresul, dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua și S.C. F.C.S.B. S.A nu s-a finalizat. În momentul în care instanța va da o hotărâre definitivă, clubul va notifica FRF și UEFA privind respectarea hotărării judecătorești”.

Conform declarațiilor comandantului, în momentul în care procesul se va încheia, FRF va fi obligată să ia atitudine: „De asemenea, Federația Română de Fotbal va fi obligată să notifice UEFA să remedieze această eroare”.

ADVERTISEMENT

Comandantul CSA Steaua București, acuze dure la adresa FCSB: „O altă entitate se folosește ilegal de nume, istorie și palmares”

Ștefan Bichir spune că nu există niciun dubiu cine deține Cupa Campionilor Europeni: „Este evident că trofeul câștigat în 1986 aparține Clubului Sportiv al Armatei, mărturie fiind chiar cupa în vitrina Clubului, susținerea foștilor componenți ai generației Sevilla 86, dar și deciziile instanțelor din România”.

Oficialul clubului Steaua aduce aminte și de ultima decizie a instanței cu privire la acest conflict: „Vă reamintim că, în octombrie 2023 Curtea de Apel a hotărât că palmaresul din perioada 1947-1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua”. 

ADVERTISEMENT
Reacția oficială a comandantul Ștefan Bichir în exclusivitate pentru Fanatik
Reacția oficială a comandantul Ștefan Bichir în exclusivitate pentru Fanatik

Ștefan Bichir a continuat acuzele la adresa echipei lui Gigi Becali: „Suntem încrezători, că în viitorul apropiat, decizia finală a instanțelor din România va clarifica pentru totdeauna această situație, în care o altă entitate se folosește ilegal de numele, istoria și palmaresul echipei Steaua București. Comandantul (Președintele) Clubului Sportiv al Armatei Steaua”. 

FCSB primește bani de la UEFA pentru câștigarea Ligii Campionilor

Pe pagina de Facebook și Instagram a UEFA Champions League s-a publicat o fotografie cu toate campioanele Europei de până acum, iar stema FCSB-ului a apărut în dreptul finalei de la Sevilla din 1986.

ADVERTISEMENT


Fanii CSA Steaua București au fost extrem de iritați de acest lucru, mai ales după ce Gigi Becali a declarat la FANATIK SUPERLIGA că FCSB primește bani de la UEFA pentru câștigarea Ligii Campionilor: „Noi am cerut tot palmaresul. Este istorie și nu poate fi divizată.

Dacă nu era așa, nu vezi că nouă UEFA ne dă și bani anual pe câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Luăm sute de mii de euro, așa mi se pare. Acum doi ani s-a pus asta. Am luat doar un singur an”.

  • 11 ani au trecut de când CSA Steaua București și FCSB se judecă pentru palmaresul Stelei
ADVERTISEMENT
2.35 este cota BETANO pentru o victorie a celor de la FCSB în deplasarea de la Farul Constanța