Sport

Imaginea surprinzătoare apărută după Farul – Rapid 3-1! Cele două galerii s-au unit pentru un gest neașteptat. Foto

O imagine surprinzătoare a apărut la finalul meciului Farul - Rapid 3-1! Suporterii celor două echipe au transmis un mesaj comun
25.04.2024 | 09:59
Imaginea surprinzatoare aparuta dupa Farul  Rapid 31 Cele doua galerii sau unit pentru un gest neasteptat Foto
Imaginea surprinzătoare apărută după Farul - Rapid 3-1 // Foto Sportpictures
ADVERTISEMENT

După meciul Farul Constanța – Rapid București de la Ovidiu, încheiat 3-1 pentru echipa lui Gică Hagi, ultrașii celor două echipe și-au dat întâlnire. Suporterii au dat-o la pace și au protestat împreună pentru aceeași cauză.

Ultrașii de la Rapid și Farul au protestat împreună

Astfel, membrii din Peluza Nord a Rapidului și cei din Peluza Marină s-au deplasat împreună și au afișat celebrul banner “Liber să fiu ultra”. Suporterii au făcut acest gest pentru a pune presiune pe autoritățile statului de a înceta acțiunile îndreptate împotriva fanilor de pe stadioane. Ultrașii au scandat împreună, au aprins torțe și au cerut să fie respectați.

ADVERTISEMENT

Mișcarea “Liber să fiu Ultra” a fost preluată de majoritatea galeriilor din România. Pe mai toate stadioane au fost vizibile bannere cu acest text, iar fanii au scandat “Libertate pentru suporteri”. Recent, o imagine cu membrii galeriilor celor de la CSA Steaua și Dinamo București a devenit virală pe internet. Fanii celor două echipe au uitat de rivalitate și au protestat împreună în Piața Constituției.

Și la meciul Dinamo – FCU Craiova din etapa trecută a existat un eveniment asemănător cu cel de la Ovidiu. Atunci suporterii celor două echipe s-au întâlnit înainte de meci și au afișat acest mesaj. Bannerul a fost afișat chiar în gara din Craiova.

ADVERTISEMENT
suporteri farul rapid
Ultrașii din Peluza Nord a Rapidului și cei din Peluza Marină s-au întâlnit și au transmis un mesaj comun

Suporterii protestează împotriva autorităților

Această mișcare reprezintă un protest al suporterilor împotriva sancțiunilor aplicate de autorități în ultima vreme. O parte dintre membrii galeriei Rapidului a fost supusă arestării, inclusiv liderul acesteia, Liviu Ungureanu (Bocciu). Mai mult, materialele pirotehnice au devenit interzise pe stadioanele din România.

La meciul din ultima etapă a sezonului regulat, de pe Arcul de Triumf între Dinamo și UTA Arad au avut loc evenimente violente. Arădenii au fost susținuți de galeria celor de la CSA Steaua iar aceștia s-au bătut în centrul Bucureștiului cu suporterii lui Dinamo. Mai mult, pe stadion s-au aprins materiale pirotehnice care au fost aruncate pe teren.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe au fost sancționate dur de comisia de disciplină în urma acestor întâmplări. Dinamo și UTA au primit 4 etape de suspendare în care trebuiau să joace fără spectatori în meciurile de pe teren propriu. Decizia a fost redusă la numai 2 etape însă.

Farul Constanța – Rapid București 3-1

După meciul de la Ovidiu, Farul devine favorita în lupta pentru cupele europene. Echipa lui Gică Hagi a urcat pe locul 2, având 35 de puncte cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Constanțenii au însă un meci în plus față de CFR Cluj și Craiova care joacă astăzi.

ADVERTISEMENT

La Rapid, în schimb, criza continuă. Giuleștenii rămân fără victorie în playoff iar șansele ca aceștia să prindă podiumul se diminuează considerabil. Rapidul este pe locul 5 în playoff, cu 29 de puncte și este mai aproape de ultimul loc, ocupat de Sepsi, decât de o poziție care duce în cupele europene.

ADVERTISEMENT
Tags: