Sport

Cum va reacționa Talpan? Ce stemă a trecut UEFA în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor 1986

Florin Talpan va avea cu siguranță ceva de spus despre asta. Ce a făcut UEFA la tragerea la sorți din Liga Campionilor.
15.03.2024 | 18:01
Cum va reactiona Talpan Ce stema a trecut UEFA in dreptul castigatoarei Cupei Campionilor 1986
UEFA stârnește din nou scandalul între FCSB și CSA Steaua București. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Talpan a câștigat un nou război cu FCSB în lupta pentru palmares, însă UEFA nu ține cont de deciziile instanțelor de judecată din România. Stema echipei din SuperLiga a fost prezentată în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor din 1986.

Florin Talpan va fi scos din minți de UEFA. Stema FCSB-ului în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor

Florin Talpan a dispărut din atenția opiniei publice, însă cu siguranță ultima postare a UEFA Champions League îl va deranja pe juristul CSA Steaua București. Înainte de tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, UEFA a făcut o postare controversată pe Facebook și Instagram.

ADVERTISEMENT

Forul european a prezentat câștigătoarele Ligii Campionilor de până acum, iar în dreptul anului 1986 au trecut stema FCSB-ului, lucru care i-a scos din minți pe suporterii CSA Steaua care au lăsat mai multe comentarii.

Stema echipei lui Gigi Becali a mai apărut în astfel de postări de-a lungul timpului, deși instanțele din România au dat câștig de cauză încă din 2014 celor de la CSA Steaua București în acest litigiu.

ADVERTISEMENT

Conform acesteia, echipei care activează în Liga 2 deține palmaresul istoric din 1947, anul înființării, până în 1998, când s-a făcut privatizarea impusă chiar de UEFA.

Gigi Becali susține că FCSB primește anual bani de la UEFA pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni: „Sute de mii de euro”

Gigi Becali a declarat că FCSB încă profită de câștigarea Cupei Campionilor din 1986: „Noi am cerut tot palmaresul. Este istorie și nu poate fi divizată. Dacă nu era așa, nu vezi că nouă UEFA ne dă și bani anual pe câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Luăm sute de mii de euro, așa mi se pare. Acum doi ani s-a pus asta. Am luat doar un singur an”, a surprins patronul FCSB în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

Asociația Steliștilor 1947 a cerut explicații de la UEFA în această speță

Asociația Steliștilor 1947 a cerut însă explicații de la UEFA: „1. De ce consideră UEFA faptul că FCSB (fosta FC Steaua București) este societatea care continuă activitatea de fotbal prin preluarea echipei de fotbal de la Asociația Fotbal Club Steaua București?

ADVERTISEMENT

2. Vă solicitam un răspuns cu privire la comunicatul și respectiv recomandările făcute către UEFA înspre Federația Română de Fotbal, și Colegiul Divizionar A din România din anii 90’ cu privire la privatizarea echipelor de fotbal care se aflau sub tutela ministerelor și implicit motivul principal al acestei recomandări?

3. Care sunt consecințele care ar fi urmat să apară în urma refuzării, privatizării echipelor indiferent de țara respectivă?

4. Opinia dumneavoastră cu privire la palmaresul sportiv. Este o speță care ar trebui să se judece la un tribunal sportiv sau este o speță care se poate judeca la un tribunal civil fără a se regăsi articole de lege și termenul de palmares cuprinși în codul civil de procedură din țara respectivă?

5. Dacă un palmares sportiv este legat de continuitate sportivă și urmează echipa care l-a realizat sau palmaresul rămâne la vechea formă de organizare și implicit echipa obține un nou palmares și o nouă istorie chiar dacă și-a continuat activitatea sportivă însă sub conducerea unei alte forme de organizare?

6. Câte echipe de fotbal mai există astăzi în Europa care să aparțină de un minister fără ca acestea să treacă la privat și care sunt acestea?

7. Care sunt modalitățile prin care o formă de organizare preia coeficientul european de la o altă formă de organizare?

8. Cum definește UEFA un palmares sportiv și dacă o echipă nou înființată poate să preia un palmares de la o altă echipă care nu și-a întrerupt niciodată activitatea sportivă și continuă să existe și astăzi?”.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,44 este cota pentru „total goluri prima repriză: peste 0,5” la meciul FCSB - Sepsi