News

Combinația de trei medicamente care reduce la minimum simptomele COVID-19

09.05.2020 | 17:09
Combinatia de trei medicamente care reduce la minimum simptomele COVID19
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Hong Kong anunță că au descoperit combinația de trei medicamente care reduce la minimum simptomele infecției COVID-19.

Combinația de trei medicamente pentru infecția COVID-19

O echipă de cercetători din Hong Kong anunță că a pus la punct combinația de trei medicamente care reduce la minimum simptomele bolii COVID-19, potrivit Newsweek.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că persoanele infectate cu noul coronavirus se recuperează mult mai repede atunci când sunt tratați cu o combinație de trei medicamente antivirale, administrate la scurt timp după debutul simptomelor.

Rezultatele au fost publicate în revista Lancet și arată că există trei medicamente cu un rol foarte important în tratarea bolnavilor COVID-19: interferon beta-1b – utilizat pentru tratarea sclerozei multiple, lopinavir-ritonavir – medicamente pentru HIV și ribavirina – folosită pentru tratarea hepatitei.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că, pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, acesta trebuie să înceapă să fie adiminstrat la cinci zile după debutul simptomelor.

Avantajele acestor medicamente sunt numeroase

Cercetătorii mai spun că bolnavilor internați după mai mult de șapte zile de la debutul simptomelor nu li s-a putut administra interferon, de teama că medicamentul ar fi putut provoca inflamații.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, studiul amintit mai sus demonstrează că interferonul a reprezentat cheia pentru scurtarea timpului de recuperare în cazul bolnavilor COVID-19.

Pacienții care au beneficiat de toate cele trei medicamente au testați negativ în șapte zile, în medie (între cinci și 11 zile) – durată „semnificativ” mai scurtă față de media de 12 zile pentru ceilalți pacienți, care au fost tratați în funcție de simptome.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au mai descoperit o atenuare completă a simptomelor după patru zile la pacienții tratați cu cele trei medicamente, față de o medie de opt zile înregistrată la grupul de control.

În un aspect pozitiv descoperit la combinația de trei medicamente a fost lipsa reacțiilor adverse.

Mai mult decât atât, specialiștii spun că acest cocktail reduce și riscul pentru lucrătorii din domeniul sănătății pentru că reduce durata și cantitatea de material viral transmisibil și se recomandă pentru o experimentare mai amplă.

ADVERTISEMENT