Sport

Comisionul revoltător cerut de Mino Raiola pentru transferul lui Erling Haaland! Câţi bani vrea pentru mutarea anului în 2022

Mino Raiola pregăteşte transferul lui Erling Haaland, mutare care ar urma să se facă în 2022, iar impresarul vrea un comision astronomic pentru această afacere.
12.12.2021 | 14:14
Comisionul revoltator cerut de Mino Raiola pentru transferul lui Erling Haaland Cati bani vrea pentru mutarea anului in 2022
Mino Raiola vrea un comision halucinant pentru transferul lui Erling Haaland
ADVERTISEMENT

Erling Haaland este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti ai momentului, iar Mino Raiola se pregăteşte să dea lovitura. Impresarul a vorbit despre viitoare destinaţie a internaţionalului norvegian, iar presa din Anglia a anunţat comisionul pe care acesta îl percepe.

Mino Raiola, comision uluitor pentru transferul lui Erling Haaland

Vara anului viitor poate aduce plecarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund, iar Mino Raiola vrea un comision cifrat la 55.000.000 de euro. Suma este revoltătoare, chiar şi în condiţiile în care se plătesc, în prezent, bani grei pentru transferurile de top, dar şi într-o perioadă cu probleme financiare pentru multe echipe.

ADVERTISEMENT

Practic, dacă Erling Haaland va pleca de la Borussia Dortmund în schimbul a 100.000.000 de euro, preţ din ce în ce mai vehiculat, viitoarea echipa a atacantului de 21 de ani va trebui să plătească 155.000.000 de euro.

Nu este singura cerinţă a lui Mino Raiola. Acesta vrea ca Erling Haaland să primească un contract valabil pe cinci sezoane, cu un salariu brut de 25.000.000 de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Dacă tragem linie, pachetul transferului lui Erling Haaland ar urma să ajungă la peste 280.000.000 de euro. Asta pentru că în contract vor fi incluse şi clauze de performanţă, iar un comision ar urma să ajungă şi la tatăl jucătorului.

Mino Raiola a anunţat cele patru echipe unde Erling Haaland ar putea ajunge

Recent, Mino Raiola a oferit un interviu pentru Sport1 şi a vorbit despre viitorul lui Erling Haaland. Acesta a dezvăluit numele a patru echipe unde norvegianul ar putea să ajungă, însă una dintre echipele numite, Barcelona, traversează mari probleme financiare şi pare greu de crezut că va putea să accepte cerinţele impresarului.

ADVERTISEMENT

“Erling Haaland o să facă pasul următor. Real Madrid, Bayern Munchen, Barcelona și Manchester City, acestea sunt cluburile unde poate ajunge.

Când? Poate vara care vine, poate peste doi ani. Dar e o șansă bună să fie vara care vine. Ne gândim la viitorul lui Haaland de doi ani deja”, a spus Mino Raiola.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland îi va aduce un comision mai mare decât cel obţinut din transferul lui Paul Pogba

Mino Raiola are o listă de clienţi cu nume grele, printre care se numără Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Ligt, Moise Kean sau Paul Pogba. Dintre toţi, în ultimii ani, mijlocaşul francez i-a adus un comision “gras”.

În vara lui 2016, Paul Pogba pleca de la Juventus la Manchester United, după ce “diavolii” au plătit 106.000.000 de euro. Pe lângă această sumă, englezii i-au oferit, lui Mino Raiola, un comision cifrat la 47.000.000 de euro.

Cu Manchester United, Mino Raiola a făcut câteva afaceri convenabile, după ce pe “Old Trafford” i-a mai dus pe Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan sau Zlatan Ibrahimovic.

De fiecare dată, impresarul s-a ales cu un comision, iar suma finală a fost 65.000.000 de euro. După suma încasată de pe urma afacerii cu Paul Pogba, a doua cea mai bună mutare a fost cea a lui Lukaku, de pe urma căruia s-a ales cu 12.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT