News

Compania aeriană care intră miercuri în grevă. Mii de zboruri vor fi afectate

Compania aeriană din Europa care anunță intrarea în grevă. De miercuri (7 februarie) până joi (8 februarie), mii de zboruri vor fi afectate.
06.02.2024 | 10:20
Compania aeriana care intra miercuri in greva Mii de zboruri vor fi afectate
Compania aeriană Lufthansa intră miercuri în grevă. Mii de zboruri vor fi afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Compania aeriană Lufthansa, cea mai mare din Germania, a anunțat oficial că intră miercuri în grevă. Acest conflict de muncă va face ca mii de zboruri să fie afectate.

Compania aeriană Lufthansa intră miercuri în grevă. Mii de zboruri vor fi afectate

În urmă cu un an, piloții companiei aeriene germane Lufthansa au intrat în grevă generală. Această măsură a forţat compania să anuleze sute de zboruri. Mii de pasageri au fost afectați.

ADVERTISEMENT

Luni, 5 februarie 2024, sindicatul Verdi a anunțat că personalul de la sol din cadrul companiei aeriene germane va intra în grevă. Aceasta este o nouă etapă într-un conflict salarial care afectează întregul sector al transporturilor din Germania, informează Forbes.ro.

Conform sursei citate, personalul de la sol cere o creștere salarială de 12,5% pentru 25.000 de lucrători, sau cu cel puțin 500 de euro mai mult pe lună pe o perioadă de 12 luni. Angajații companiei mai cer o plată unică de 3.000 de euro pentru compensarea inflației.

ADVERTISEMENT

Mai multe aeroporturi din Germania afectate de grevă. Mii de zboruri în pericol

Greva personalului Lufthansa este programată să înceapă miercuri, la ora 04:00 (02:00 GMT) și să dureze până joi la ora 7:10, a precizat sindicatul într-un comunicat. Cele mai afectate vor fi aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Hamburg, Berlin și Dusseldorf.

Întrebat câte zboruri vor fi afectate, un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că este prea devreme pentru a spune. Compania aeriană elaborează un orar de urgență analizând cele 3.000 de zboruri zilnice care ar putea fi afectate de grevă.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, cea mai puternică economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public.

Lufthansa operează zboruri din/către 211 aeroporturi din 72 țări: Germania, Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Polonia, Grecia, Croatia, India și alte destinații.

ADVERTISEMENT

În România, compania aeriană Lufthansa oferă zboruri de pe următoarele aeroporturi: Aeroportul Internațional Henri Coandă București – Otopeni spre Frankfurt, Munchen, Aeroportul Internațional Sibiu spre Munchen, Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara spre Frankfurt, Munchen și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca spre Frankfurt.

ADVERTISEMENT