News

Compania care le oferă angajaților cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii, dar și bonusuri record. Cât ajung să primească

O companie le oferă angajaților cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii, dar și bonusuri record. Cât ajung să primească aceștia?
14.03.2024 | 12:45
Compania care le ofera angajatilor cea mai mare crestere salariala din ultimele doua decenii dar si bonusuri record Cat ajung sa primeasca
Compania care le oferă angajaților cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situație neobișnuită la o mare compania care le oferă angajaților cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii, alături de bonusuri record. Cum s-a întâmplat așa ceva și cât ajung să primească în final cei care lucrează aici?

Compania care le oferă angajaților cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii

O companie se arată a fi extrem de generoasă. Aceasta le oferă angajaților săi o creștere salarială imensă. Este vorba despre cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani, la care se mai adaugă și bonusuri record.

ADVERTISEMENT

Toyota Motor este cea care a decis să își răsplătească angajații. Conform Reuters, compania a purtat o serie de negocieri cu sindicaliștii. La finalul acestora a fost stabilită acordarea unor majorări salariale consistente pentru lucrătorii din fabricile japoneze.

Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai mare creștere salarială din ultimele două decenii. De altfel, gestul făcut de companie a depășit atât așteptările sindicaliștilor, cât și pe cele ale angajaților din fabrică.

ADVERTISEMENT

Iar pe lângă asta, Toyota Motor a promis și alte bonusuri record. Se mai are în vedere totodată și o schimbare chele de politică, după cum mai arată sursa citată. Cine primește mai mulți bani și despre ce sume este vorba?

Decizia luată de Toyota Motor

După negocierile purtate cu sindicaliștii, Toyota, Panasonic, Nippon Steel şi Nissan au decis să ofere această creștere salarială generoasă.“Rezultatul negocierilor salariale anuale din acest an este esenţial”, au transmis reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește sumele, Toyota a dezvăluit că a fost de acord cu cerințele de majorare a salariilor lunare cu până la 28.440 de yeni (193 de dolari) şi plăţi de bonusuri record. Pe de altă parte, compania nu a spus cifra procentuală pentru creșterea salarială.

„Observăm un impuls puternic pentru creşterea salariilor. Este important ca impulsul puternic de creştere a salariilor să se răspândească la firmele mici şi mijlocii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului japonez şi secretarul şef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume. O mulțime de persoane lucrează în fabricile care se regăsesc în întreaga lume, însă până acum nu s-a vorbit niciodată despre o creștere atât de mare a veniturilor acestora.

ADVERTISEMENT