Life

Compania care oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Banii îi primesc atât femeile, dar și bărbații din firmă

Compania care oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Atât femeile, cât și bărbații din firmă pot primii banii.
12.02.2024 | 15:31
Compania care ofera 75000 de dolari angajatilor care fac un copil Banii ii primesc atat femeile dar si barbatii din firma
O companie le oferă angajaților 75.000 de dolari pentru a face un copil. Sursa foto: Freepik – senivpetro, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Compania care le oferă suma de 75.000 de dolari angajaților care fac un copil. Este un demers valabil atât pentru bărbații, cât și pentru femeile care lucrează în cadrul firmei.

Compania care le oferă 75.000 de dolari angajaților care fac un copil

Angajații unei companii din Coreea de Sud sunt încurajați să devină părinți. Compania le oferă acestora o sumă generoasă de bani de fiecare dată când vor avea un copil.

ADVERTISEMENT

Mai exact, firma de construcții din Seul, Booyoung Group, vrea să-i plătească pe angajați cu 100 de milioane de woni coreeni (75.000 de dolari) dacă devin părinți.

Acest beneficiu este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbații din firmă. Până în acest moment, în familiile care lucrează în companie, s-ar fi născut 70 de copii.

ADVERTISEMENT

“Sper că vom fi recunoscuți ca o companie care contribuie la încurajarea nașterilor… și care își face griji pentru viitorul țării”, a declarat Lee Joong-keun, președintele Booyoung Group, notează antena3.ro.

Pentru a putea oferi un ajutor în creșterea copiilor, compania le oferă angajaților “sprijin financiar direct”. Mai mult, angajații cu trei copii pot alege între a primi 300 de milioane de woni coreeni (225.000 de dolari) în numerar sau o locuință închiriară, după cum a mai transmis un purtător de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Demersul a fost făcut deoarece Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a natalității din lume. În 2022, rata era de 0,78. Se așteaptă ca raportul să scadă și mai mult până în 2025, atunci când ar putea ajunge la 0,65.

Compania Booyoung Group a fost înființată în anul 1983. Până în prezent, aceasta a construit peste 270.000 de locuințe. Sud-coreenii sunt încurajați să guvern, dar și de alte companii private să aibă copii, iar unele firme le oferă beneficii în acest sens.

ADVERTISEMENT

Dintre toate, Booyoung Group a oferit cel mai mult pentru angajații care au devenit părinți. Cu acest demers, conducerea țării speră la o natalitate mai mare în următorii ani.

Și alte țări au pus în aplicare un asemenea program

Există programe asemănătoare și în China, unde natalitatea a scăzut destul de mult în ultimii doi ani. Un astfel de demers a fost făcut de una dintre cele una dintre cele mai mari agenții de turism online la nivel global.

Anul trecut, compania chineză Trip.com a anunțat că angajații care au o vechime de minimum trei ani în cadrul companiei vor primi un bonus anual de 10.000 de yuani (1.376 de dolari) pentru fiecare nou-născut. Bonusul va fi primit de la prim aniversare a copilului și până când acesta va împlini vârsta de cinci ani.

Un demers asemănător a fost pus în aplicare și în Hong Kong. Noii părinți primesc 2.500 de dolari pentru fiecare copil pe care îl aduc pe lume, pentru a spori natalitatea.

ADVERTISEMENT