News

Compania din România care majorează salariile tuturor angajaților cu 40%. ”A venit timpul să schimbăm modelul economiei”

O companie din România a decis să crească salariile tuturor angajaților cu 10%, practic o indexare a salariilor cu rata inflației, însă nu se oprește aici.
02.02.2024 | 13:44
Compania din Romania care majoreaza salariile tuturor angajatilor cu 40 A venit timpul sa schimbam modelul economiei
Compania din România care majorează salariile tuturor angajaților cu 40%. ”A venit timpul să schimbăm modelul economiei”
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că salariile vor crește cu 40% în următorii doi ani. Între timp, tichetele de masă au fost majorate cu 5 de lei pe lună, potrivit anunțului făcut de Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic din România. Combinatul deține două platforme industriale la Onești și în Râmnicu Vâlcea, iar angajații au aflat încă din luna ianuarie că vor primi toți mai mulți bani în 2024.

Compania din România care majorează salariile tuturor angajaților cu 40%

Conform  Wall-Street.ro,  Ștefan Vuza, președinte al Consiliului de Administrație Chimcomplex, spune că aceste măsuri sunt binevenite pentru toată, vorbind totodată despre ”cele mai mari creșteri salariale din România”. Mai mult, Ștefan Vuza le cere tuturor patronilor din România să crească salariile.

ADVERTISEMENT

Adaptat la politici fiscale actuale, acesta depășește așteptările din industrie, aducând cele mai mari creșteri salariale din România. Noul contract colectiv de muncă a fost negociat cu 6 luni mai devreme de data expirării celui actual pentru a veni în sprijinul salariaților ale căror venituri au fost impactate de creșterile prețurilor din întreaga economie”, a declarat Ștefan Vuza.

Mai mult, salariații de la Chimcomplex vor beneficia de un abonament medical privat care include peste 300 de analize de laborator, consultații la medici și servicii de imagistică medicală. Acestea vor putea fi accesate gratuit în limita unui plafon de 5.000 de lei de salariat pe an, potrivit anunțului.

ADVERTISEMENT

Ștefan Vuza, președintele CA Chimcomplex anunță majorări spectaculoase de salarii

Ștefan Vuza, președintele CA Chimcomplex, anunță așadar că salariile vor crește cu 40% în următorii doi ani, progresiv, și cere tuturor companiilor să aplice astfel de creșteri. “Sunt de acord și sprijin politica Guvernului în implementarea rapidă a politicii de creștere a salariilor în România, iar creșterile spectaculoase oferite de noi la Chimcomplex vor da un semnal puternic pe piața muncii!

De ce? Pentru că a venit timpul ca România să schimbe modelul economiei cu salarii mici cu cel al unei economii performante, deoarece acum avem toate atuurile să facem această repoziționare strategică.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că această nouă politică salarială va aduce și mult stres, pentru că în paralel trebuie mărită productivitatea muncii, dar această sarcină aparține antreprenorilor care trebuie să facă investiții și managerilor care trebuie să eficientizeze procesele și să gestioneze eficient noile costuri.

Unele dintre fabrici se vor închide, dar efortul repoziționării României de la o economie cu un cost mic al muncii în cea mai performantă economie din Estul Europei merită tot stresul ce va urma!”, a explicat Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație Chimcomplex. Momentan, conform Wall-Street, creșterile salariale ar fi următoarele:

ADVERTISEMENT

O creștere imediată cu 10% a salariilor, după care va urma o creștere de 24%, care va fi însă variabilă. Important, în 2025 creșterea salarială va fi cu adevărat impresionantă, fiind vorba de o creștere de 125% din valoarea inflației din 2024, fiind vorba despre prima companie din țara noastră care aplică indexări peste rata inflației cu 125%.

ADVERTISEMENT
Tags: