News

Companiile rusești, victime ale hackerilor! Atacurile cibernetice s-au cvadruplat 

Hackerii și-au făcut o țintă din companiile rusești. Acestea au devenit victime sigure. Atacurile cibernetice s-au cvadruplat în primul trimestru al acestui an față de 2021 
26.03.2022 | 22:55
Companiile rusesti victime ale hackerilor Atacurile cibernetice saucvadruplat
ADVERTISEMENT

Hackerii n-au ascuns faptul că le vor da mari bătăi de cap companiilor rusești. Aceștia și-au făcut un obicei din a ataca site-urile din Rusia.

Cum au ajuns companiile rusești victime ale hackerilor!

Anunțul a venit chiar de la compania de securitate cibernetică Kaspersky Lab. Reprezentanții instituției au transmis că au înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de incidente care implică atacuri cibernetice asupra companiilor rusești.

ADVERTISEMENT

“Experții companiei au investigat de patru ori mai multe astfel de incidente în primul trimestru din 2022 decât în aceeași perioadă din 2021.

Această creștere ar trebui atribuită în primul rând sofisticării constante a peisajului amenințărilor și extinderii suprafeței de atac”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că potrivit informațiilor oficiale, hackerii folosesc diverse tactici și tehnici, inclusiv cele combinate.

Aceștia caută să se infiltreze în infrastructura unei companii victime prin diverse puncte și pentru prima dată par a lucra chiar și în echipe încercând să lovească aproape fără pauză.

ADVERTISEMENT

“În plus, companiile se confruntă cu suspendarea operațiunilor unui număr de furnizori străini de pe piață.

Într-o situație de incertitudine, în special, în condițiile în care organizațiile au fost lipsite de anumite soluții de protecție, riscurile de a fi expuse unui atac cibernetic complicat cresc semnificativ.

ADVERTISEMENT

S-au format adevărate formații, echipe întregi care constant încearcă să atace anumite adrese făcând aproape imposibilă apărarea”, a precizat Kaspersky Lab

ADVERTISEMENT