Life

Competiție totală între Digi, Vodafone, Orange și Telekom. Câți români au, de fapt, abonament la internet, telefonie sau TV

Competiție totală între Digi, Vodafone, Orange și Telekom. Câți români au abonamente la televiziune, internet sau telefonie.
16.07.2023 | 20:00
Competitie totala intre Digi Vodafone Orange si Telekom Cati romani au de fapt abonament la internet telefonie sau TV
Competiție totală între Digi, Vodafone, Orange și Telekom. Foto: gadget.ro
ADVERTISEMENT

Competiție totală între Digi, Vodafone, Orange și Telekom. Câți dintre români au abonamente la internet, telefonie sau TV la aceste companii.

Competiție totală între Digi, Vodafone, Orange și Telekom

În ceea ce privește Digi, acesta are cei mai mulți abonați de internet și de televiziune. Orange are cei mai mulți abonați pentru telefonie și internet pe mobil.

ADVERTISEMENT

Sunt 6,2 milioane de conexiuni la internet la noi în țară, cele mai multe fiind pentru Digi RCS și RDS. Așa cum arată un tabel realizat pe parcursul a doi ani, Digi are peste jumătate din conexiunile de internet fix.

Apoi, următorii care furnizează internetul în țară mai sunt Orange, cu 21 de procente și Vodafone cu 12 procente. În ceea ce privește internetul pe mobil, sunt mult mai multe conexiuni active, adică peste 21 de milioane.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea 16 milioane sunt conexiuni de tipul 5G. Acestea au crescut enorm față de aceeași perioadă din 2021, mai precis de opt ori, arată Autoritatea de reglementare în comunicații.

Așa cum am precizat în ceea ce privește conexiunile de internet pe mobil, Orange este pe primul loc, cu peste 40%. La noi în țară sunt 23 de milioane de cartele SIM active, iar cele mai multe dintre ele sunt de la Orange.

ADVERTISEMENT

Ce cartele folosesc românii, de fapt

39% dintre cartelele SIM deținute de români sunt de la această companie, iar apoi de la Vodafone cu 29 de procente, și Digi, cu 19 procente.

La telefonia fixă numărul de abonați este în scădere, fiind cu 9 procente mai mic decât anul trecut. Sunt mai puțin de 2 milioane de abonați la acest serviciu, cei mai mulți fiind la grupul Telekom și la Orange.

ADVERTISEMENT

Și numărul de abonați de la televiziune este mic, cel puțin o comparație cu cel de la internetul pe mobil. Sunt 7,8 milioane de abonați TV la noi în țară.

Și în acest caz Digi iese pe primul loc, cu o cotă de piață de 67 de procente. Este urmat de Orange, cu 15 procente, și Vodafone, cu 11 procente.

ADVERTISEMENT