O nouă fabrică se va deschide în acest an, într-o comună din județul Mureș, cu produse 100% naturale. Astfel, vor apărea noi locuri de muncă pentru cetățeni. Ei se vor ocupa de extinderea pe o gamă mai largă a unui brand care datează pe piață de mai bine de un deceniu.
De mai bine de un deceniu, în satul Idicel-Pădure, din județul Mureș, se află o afacere de familie, unde se produc zacuscă și dulceață 100% românești, sub numele de ”Răzvan Idicel”. Acesta vine de la numele fondatorului fabricii, Răzvan Rusu, care a dezvăluit că, până în toamnă, vrea să-și extindă proiectul și, astfel, să-și creeze și o echipă mai solidă de salariați.
Business-ul are o producție demnă de aprecieri. Până acum, anual s-au făcut aproape 370.000 de borcane de dulceață și zacuscă. Fondatorul se ambiționează sa crească numărul la 1.000.0000 de recipiente pe parcursul a 12 luni.
Pentru ca visul său să devină realitate, Răzvan Rusu este conștient că trebuie să investească în afacere mai mult decât până acum. Conștient, dar și dispus să scoată din portofel suma de 1, 2 milioane de euro. De altfel, de data aceasta vrea să creeze aici, pe lângă zacuscă și dulceață, și ciocolată și produse din ciocolată.
”Anul trecut a fost unul de consolidare, fără lansări de produse noi, însă planificăm o expansiune a portofoliului nostru, incluzând dulcețuri și ciocolată. Vom introduce dulcețuri de sezon în ediții limitate și vom dezvolta o gamă de bomboane de ciocolată, completând astfel portofoliul nostru.
Această strategie va fi susținută de canalul nostru de vânzare directă, care ne permite să răspundem rapid și eficient preferințelor consumatorilor”, a declarat Răzvan Rusu pentru revistaprogresiv.ro
Noua fabrică a producătorului este în faza de proiect, momentan, dar din primăvară se va demara construcția. Afacerea se va pune pe picioare tot în satul Idicel-Pădure și va fi compusă și din etaj. Până în septembrie-octombrie ar trebuie să fie deschisă, a mai precizat fondatorul.
”Proiectul noii fabrici a început cu doi ani în urmă, iar acum suntem pregătiți să demarăm construcția. Aceasta va include un spațiu pentru producția de zacuscă și dulceață la parter, și manufactura de ciocolată la etaj. Planificăm să începem lucrările în martie-aprilie, cu scopul de a finaliza în septembrie-octombrie.
Noua fabrică va tripla capacitatea noastră de producție, atingând 1 milion de borcane anual, ceea ce ne va permite să satisfacem cererea crescută și să ne extindem portofoliul”, a mai spus Răzvan Rusu.