News

O familie de belgieni a dat lovitura în România cu o afacere de sezon. Ideea genială care a devenit ”raiul pe pământ” pentru copii

În pragul sărbătorilor de iarnă, într-un sat din Gorj se muncesște din greu. Aici se află fabrica în care ajutoarele lui Moș Crăciun pregătesc cea mai importantă noapte a anului.
20.12.2023 | 07:56
O familie de belgieni a dat lovitura in Romania cu o afacere de sezon Ideea geniala care a devenit raiul pe pamant pentru copii
Marie Carels, proprietara fabricii din Gorj / Foto: greatnews.ro / modulecalderon2013.wordpress.com
ADVERTISEMENT

Este forfotă mare, într-un sat din Gorj, unde în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă se înregistrează cea mai intensă activitate.

Fabrica de ciocolată belgiană din Gorj

Aici se află una dintre cele mai apreciate fabrici de ciocolată din România, unde pe lângă produsele clasice, se pregătesc figurine, la mare căutare în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De exemplu, cererea cea mai mare este la brăduți și oameni de zăpadă, prințese dar și la jucării din ciocolată. În plus, ciocolateria a devenit un punct de atracție pentru copiii din toată țara, care vin aici să guste din cele mai dulci produse.

Și adulții apreciază în mod deosebit produsele realizate în Gorj. Pe lângă ciocolata cu lapte, cu nuci, fistic sau merișoare, aici se fabrică și un sortiment unic în lume: ciocolata cu palincă, informează Observator.

ADVERTISEMENT

Povestea profesoarei de pian care a renunțat la tot pentru a face ciocolată în România

Fabrica de ciocolată din Gorj este deținută de o familie de belgieni care s-a îndrăgostit de România și s-a mutat într-un sat din zona Olteniei.

Marie Carels, proprietara afacerii, a renunțat la cariera ei de profesoară de pian, pe care o avea la Bruxelles pentru a veni aici. Înainte de asta, ea a obținut o diplomă de artizan în ciocolată. Tocmai împlinise 50 de ani când a decis că vrea să ia viața de la capăt.

ADVERTISEMENT

Marie a venit în satul gorjean Buzești în 2012, atunci când a inaugurat o fabrică de ciocolată într-o căsuță de lemn, cumpărată de soțul ei. A durat un an până să obțină toate aprobările pentru a-și demara business-ul. Ulterior, și-a deschis o ciocolaterie la Târgu Jiu, care a devenit foarte cunoscută în oraș.

Marie și-a adus pianul cu ea în România și cântă la el în fiecare dimineață, după ce-și bea cafeaua împreună cu partenerul ei de viață, scrie romanianinseder.com.

ADVERTISEMENT

Apoi, ea merge la fabrică, unde supervizează activitatea angajaților ei, timp de câteva ore. Ulterior, ea pleacă la magazinul din Târgu Jiu, sau face personal livrări la domiciliu.

”Călătoriile și întâlnirile cu alți oameni sunt antidoturi pentru război. Odată ce ajungi să cunoști alte locuri, alte culturi, începi să-i înțelegi pe alții și să devii mai tolerant”, explică Marie Carels, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT