News

Comuna unde s-a deschis cea mai nouă fabrică. E 100% românească și oferă numeroase locuri de muncă

O comună din România a deschis o nouă fabrică de panificație, astfel că sătenii și nu numai sunt așteptați să se angajeze și au pregătit un salariu decent.
11.02.2024 | 12:59
Comuna unde sa deschis cea mai noua fabrica E 100 romaneasca si ofera numeroase locuri de munca
Comuna unde s-a deschis cea mai nouă fabrică. E 100% românească și oferă numeroase locuri de muncă
ADVERTISEMENT

”Poți aplica pe loc la posturile vacante”, anunță patronii fabricii. Compania e 100% românească și deține deja două unități de producție. Conform Observatornews.ro, este vorba despre Lidas, companie deținută de Elena Anastase. Vorbim despre o investiție de 80 de milioane de euro într-o fabrică de pâine și patiserie congelată.

Comuna unde s-a deschis cea mai nouă fabrică. E 100% românească și oferă numeroase locuri de muncă

A fost ales județul Tulcea pentru acest proiect grandios, pentru ca oamenii de aici să poată lucra în domeniul mult visat, pe salarii decente. Compania a anunțat deja că face recrutări în cadrul unui eveniment care va avea loc în 16-17 februarie. Fabrica s-a deschis în satul Cataloi, comuna Frecăței din Tulcea.

ADVERTISEMENT

Se caută personal necalificat cum ar fi operatori producţie, ambalare, igienizare linii producţie, agenţi de securitate, dar și personal calificat cum ar fi electricieni, mecanici, electromecanic, sudori, zugravi, inginier/tehnicieni în industria alimentară, manager vânzări, responsabil clienţi naţionali/internaţionali, asistent manager, responsabil achiziţii, responsabil instruire, responsabil it, responsabil logistică, contabil şi expert contabil.

Românii sunt așteptați să se angajeze la fabrica de pâine Lidas

Fabrica a fost inaugurată sub atenta supraveghere a premierului Marcel Ciolacu, care a avut doar cuvinte de laudă. “Cu o investiție totală de peste 80 de milioane de euro, fonduri europene și programe guvernamentale, Fabrica Lidas este unul dintre cei mai mari producători de panificație din România, reușind să facă față cu succes coloșilor din vestul Europei din industria alimentară.

ADVERTISEMENT

Mi-a făcut o mare plăcere să vizitez astăzi această afacere 100% românească! Cu atât mai mult, atunci când am aflat că această echipă tânără și hotărâtă a reușit să-i determine pe mulți români plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, alături de familiile lor. Produs în România la fabrica Lidas este o poveste românească de succes care îmi confirmă încrederea că e nevoie de mai multe programe precum INVESTALIM, prin care guvernul susține înființarea și dezvoltarea companiilor care procesează materia primă românească”, declara premierul Marcel Ciolacu după ce a vizitat această fabrică măreață.

De asemenea, conducerea companiei a vorbit despre provocările pe care mega compania le-a întâmpinat în această perioadă. ”O altă provocare a venit din lipsa personalului, atât calificat cât şi necalificat. Lucrăm la a găsi oameni dornici să muncească. Ne asumăm perioadele de instruire şi investim constant în îmbunătaţirea abilităţilor echipelor noastre.

ADVERTISEMENT

În Tulcea ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, calificată şi necalificată. Pentru a atrage oameni în echipa noastră am organizat, în plus faţă de acţiunile standard de recrutare, evenimente de tipul Porţilor Deschise, unde cei care au dorit să aplice şi să ne cunoască activitatea au putut să o facă direct la fabrica din Cataloi“, au transmis cei de la Lidas într-un comunicat.

Conform Businessmagazin, compania Lidas a fost fondată în 1993 și a început de la o moară deținută în localitatea Mineri din Tulcea. S-a dezvoltat de la an la an și acum produce pâine, covrigei, rulade, fursecuri, saleuri sau cornuri, având propria rețea de magazine. Anul trecut cifra de afaceri a companiei atingea 163 de milioane de lei, conform conducerii Lidas.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale publice, cifra de afaceri a fost de 110,7 milioane lei, o creștere de la 86 milioane din anul precedent. În 2022, conform unui raport al Ministerului Finanțelor, compania avea 300 de angajați.

ADVERTISEMENT
Tags: