Construcția singurei fabrici care produce cărămidă aparentă în România a terminată la finele anului trecut. Fabrica de cărămizi a fost instalată în localitatea Recea, comuna Vîrsolt, în județul Sălaj. Investiția s-a ridicat la 14 milioane de euro. Produsele vor merge și la export.
Producătorul de materiale de construcții Cemacom a deschis o nouă fabrică de cărămidă aparentă. Noua capacitate funcționează în localitatatea Recea, în județul Sălaj, și este singura fabric de acest gen din România. Investiția în noua capacitate a fost de 14 milioane de euro.
„Într-o relație prietenoasă cu mediul funcționează noua fabrică de cărămidă aparentă din Recea, singura de acest gen din România. Cu o tehnologie unică, de ultimă generație, se realizează produse de calitate, dar cu o amprentă de carbon mult mai redusă față de tehnologia convențională folosită în multe alte fabrici din Europa”, a declarat Daniel Şologon, CEO Cemacon, pentru Antena 3 CNN.
Cemacom a și achiziționat un competitor important, Euro Cădămidă (Bihor), o tranzacție de 30 de milioane de euro în care sunt incluse și viitoare investiții.
„Am lansat o fabrică nouă în 2023, pentru un produs cu care nu eram în zona de confort, de cărămidă aparentă, cu care vom şi exporta şi, de asemenea, am achiziţionat un competitor semnificativ şi ne-am consolidat pe businessul de bază”, a spus Daniel Şologon.
CEO-ul Cemacon a făcut aceste declarații la fost făcute la Gala Deloitte Best Managed Companies, unde Cemacom a primit din partea Deloitte România certificarea pentru performanța managementului, „o recunoaștere pentru companie și pentru echipa de management”, a precizat Șologon.
Certificarea Best Managed Companies România se acordă în baza unei metodologii internaţionale, care evaluează patru piloni: strategie, cultură, inovaţie-resurse şi guvernanţă, potrivit Cemacom.
Potrivit site-ului Cemacom, compania are „peste 52 de ani de experiență în industria materialelor de construcții, este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania”.
„Operăm trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, România, două de cărămidă și una de buiandrugi și furnizăm produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive”.