News

Concedieri masive la o companie prezentă în România. Aproape 400 de oameni dați afară

Concedieri masive la o companie prezentă în România. Aproape 400 de oameni sunt dați afară și rămân fără locul de muncă.
10.02.2024 | 14:32
Concedieri masive la o companie prezenta in Romania Aproape 400 de oameni dati afara
Concedieri masive la o companie prezentă în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Concedieri masive la o companie prezentă în România. Sute de oameni sunt dați afară și își pierd locul de muncă. Care este motivul și de ce s-a luat o decizie atât de drastică la început de an?

Concedieri masive la o companie prezentă în România

Concedieri masive la o companie din România unde lucrează aproape 1000 de angajați. Este vorba despre o fabrică care a anunțat că 40% din personal ar urma să fie disponibilizat în următoarea perioadă. 

ADVERTISEMENT

Grupul chinez Haier este cel care a luat această decizie radicală. Sursa citată anunță că vrea să disponibilizeze 40% din cei 988 de salariaţi de la fabrica de frigidere din Prahova.

În ceea ce privește motivele invocate, aceste concedieri masive vin în contextul unei reorganizări a activităților de producție. Se pare că a scăzut cererea pentru toate categoriile, astfel că era nevoie de măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Pandemia, dar și războiul din Ucraina ar avea și ele o influență asupra a ceea ce se întâmplă în această companie prezentă în România. Vestea bună este însă că peste 60% din personal rămâne la muncă.

De ce s-a luat o astfel de decizie

“Haier intenționează să mențină peste 60% din personal, securizând pozițiile critice care să permită o redresare rapidă a producției de îndată ce condițiile de piață o vor permite”, potrivit companiei Haier.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că fabrica din Prahova și-a deschis porțile la finele anului 2021 și tot atunci a devenit și operațională. Aceasta se întinde pe o suprafață de 63.000 mp și este echipată cu două linii de producție.

Iar această companie prezentă în România deservește piața europeană, având în vedere tehnologia utilizată și eficiența sa. Aici sunt folosite utilaje de ultimă generație, iar investiția a fost una enormă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește capacitatea de producție, Haier Tech producea peste un milion de frigidere pe an. Iar aici vorbim despre trei mărci celebre ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

ADVERTISEMENT