News

Concedieri masive la Tarom! Câți bani primesc angajații ca să plece

28.08.2020 | 11:30
Concedieri masive la Tarom Cati bani primesc angajatii ca sa plece
ADVERTISEMENT

Se anunță concedieri masive la Tarom! Nu mai puțin de 400 de angajaţi ai companiei dispar din schema de personal în perioda imediat următoare.

De altfel, între timp, șefii companiei au și anunțat că vor începe procedura de disponibilizare. Interesant este că se vor oferi oferi salarii compensatorii.

ADVERTISEMENT

Aceasta este doar prima etapă, pentru că, până la finalul anului, numărul celor disponibilizaţi va fi unul mult mai mare, în condițiile în care TAROM nu a mai înregistrat profit de 13 ani.

Disponibilizări la Tarom!

Un detaliu interesant este că angajații care vor să plece voluntar din această companiei au timp o lună de zile să anunțe conducerea.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că aici se încadrează angajaţii care au contract pe perioadă determinată, angajaţii care au salariul cumulat cu pensia și cei care se pregătesc de pensionare.

De asemenea, şi cei care sunt cercetaţi disciplinar pot apela la aceasta opțiune. De altfel, cei enumerați mai sus ar putea fi primii dintre cei care ar putea să plece de la TAROM.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, există şi beneficii pentru cei care aleg să plece voluntar. Angajaţii care au o vechime de 10-20 de ani în compania aeriană vor primi cinci salarii brute negociate.

Nu se termină aici – sunt vești bune și pentru cei care au 3-10 ani. Aceștia vor lua patru salarii brute negociate, iar angajaţii care au o vechime de peste 20 de ani în companie vor primi şapte salarii brute negociate.

ADVERTISEMENT

„Obiectivul Guvernului Ludovic Orban este să salveze compania TAROM, printr-o restructurare atât de personal, cât şi a costurilor pe care le avea această companie în momentul în care am preluat guvernarea.

Compania TAROM nu se simţea foarte bine nici înainte de a intra în această perioadă dificilă de pandemie, cu reducerea zborurilor peste 90-95%. De aceea principala noastră preocupare a fost să salvăm compania, acordând în februarie ajutorul de salvare şi acum adoptând ordonanţă pentru ajutorul COVID, acoperind pierderile înregistrate de companie în această perioadă. Toate cu aprobarea Comisiei Europene”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

 

ADVERTISEMENT