News

Concurență puternică pentru Elon Musk. Cine va fi rivalul Tesla

Concurență puternică pentru Elon Musk pe piața automobilelor electrice. Cine va fi rivalul Tesla, conform propriilor sale declarații.
27.01.2023 | 07:37
Concurenta puternica pentru Elon Musk Cine va fi rivalul Tesla
Concurență puternică pentru Elon Musk. Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Cine va fi rivalul lui Elon Musk și ce concurență va avea Tesla. Anunțul a fost făcut chiar de miliardar.

Concurență puternică pentru Elon Musk. Tesla are un rival

Conform mărturisirilor făcute chiar de el, Tesla va avea cât de curând un rival, în China.

Elon Musk este de părere că companie chinează va fi a doua producătoare de mașini electrice care să îi facă concurență, mai ales pentru că aici este cea mai mare piață de vânzare a mașinilor electrice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fondatorul Tesla a mai spus că chinezii sunt cei mai competitivi din lume la acest aspect.

“Avem mult respect pentru companiile auto din China. Din experiența noastră, sunt cele mai competitive din lume, iar piața chineză este cea mai competitivă.

ADVERTISEMENT

Muncesc cel mai mult și cel mai inteligent, iar noi avem mult respect pentru companiile chineze cu care concurăm. Dacă ar fi să ghicesc, probabil că ar fi o companie din China ca fiind cea mai probabilă să fie a doua după Tesla”, a spus el.

Tesla a raportat venituri record în ianuarie, a spus Elon Musk. Totul se datorează scăderii prețurilor la nivel mondial pentru Tesla, care a stimulat cererea.

ADVERTISEMENT

“(Au fost) cele mai mari comenzi de până acum decât oricând în istoria noastră”, a spus el.

China ar putea avea companii care să surclaseze Tesla

Dar Elon Musk se teme că Tesla va fi surclasată în curând de automobilele de pe piață chineză, pe care a descris-o ca fiind cea mai competitivă din lume la acest moment.

ADVERTISEMENT

Cererea de vehicule electrice este enormă în China, numai anul trecut fiind vândute șase milioane de mașini electrice. Cifra reprezintă un sfert din totalul de vânzări de mașini noi din țară.

Tesla a fost depășită anul trecut de constructorul auto chinez BYD, care este susținut de Warren Buffett în ceea ce privește vânzarea de mașini electrice în această țară.

În China erau în 2021 circa 300 de companii care produceau vehicule electrice.

ADVERTISEMENT
Tags: