News

Condamnare în scandalul Epstein. Ghislaine Maxwell găsită vinovată de trafic de minore. Va petrece 20 de ani după gratii. Update

Ghislaine Maxwell, o apropiată a fostului miliardar Jeffrey Epstein, a fost găsită vinovată pentru cinci capete de acuzare, printre care și trafic de minori.
30.12.2021 | 12:01
Condamnare in scandalul Epstein Ghislaine Maxwell gasita vinovata de trafic de minore Va petrece 20 de ani dupa gratii Update
Ghislaine Maxwell a fost găsită vinovată pentru cinci din cele șase capete de acuzare. Credit foto: Captură video YouTube
ADVERTISEMENT
30-06-2022
15:49

Sentință de 20 de ani după gratii

Ghislaine Maxwell, care a conspirat cu Jeffrey Epstein pentru a exploata sexual fete minore, a fost condamnată pe 28 iunie 2022 la 20 de ani de închisoare de un judecător care a declarat că a jucat un rol esențial în facilitarea unei scheme îngrozitoare care a cuprins continente și ani de zile.

Maxwell, în vârstă de 60 de ani, fiica magnatului britanic al mass-media Robert Maxwell, fusese găsită vinovată pe 29 decembrie 2021 pentru trafic sexual și alte acuzații, după un proces de o lună în timpul căruia guvernul a prezentat mărturii și dovezi care o înfățișează pe Ghislaine Maxwell ca un prădător sofisticat care a pregătit tinere și fete vulnerabile de până la 14 ani pentru a fi abuzate de Epstein.

Jeffrey Epstein a fost una dintre cele mai controversate figuri ale vieții mondene din Statele Unite ale Americii, legăturile sale de afaceri sau prietenie întinzându-se în cele mai selecte cercuri de pe întreg globul.

Dezvăluirile din ultimii ani indică faptul că Epstein a fost implicat în traficul de minori, fiind acuzat că a întreținut raporturi sexuale cu minori care aveau chiar și 14 ani. Chiar dacă omul de afaceri a murit în august 2019, procesele pornite pe baza acestor informații au continuat.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 29 decembrie,  Ghislaine Maxwell, una dintre apropiatele fostului om de afaceri a fost găsită vinovată pentru cinci din cele șase capete de acuzare pentru care a fost judecată, notează The Guardian.

Acuzațiile care i-au fost aduse acesteia vizează, într-o formă sau alta, participarea sau facilitarea traficului de minori în vederea întreținerii de acte sexuale cu aceștia.

ADVERTISEMENT

Jurații au ajuns la această decizie în urma unor dezbateri care au durat peste 40 de ore, întinse de-a lungul a șase zile. Aceștia au decis că Maxwell nu se face vinovată de un singur cap de acuzare: atragerea unei persoane sub 17 ani pentru a călători cu intenția de a desfășura activități sexuale ilegale.

Un drum lung către dreptate

Damian Williams, procuror din Manhattan, a declarat că jurații au decis în mod unanim că Ghislaine Maxwell este vinovată de cele cinci din șase capete de acuzare. El a ținut să sublinieze faptul că acuzațiile de trafic de minori aduse acesteia au fost realizate în colaborare cu Jeffrey Epstein.

ADVERTISEMENT

“Drumul către justiție a fost mult prea lung. Dar, astăzi, s-a făcut dreptate. Vreau să laud curajul fetelor, acum femei mature, care au ieșit din umbră și au intrat în sala de judecată”, a declarat William. “Curajul și dorința lor de a-și înfrunta agresorul au făcut posibil acest caz și verdictul de astăzi”.

Verdictul în cazul acesta a venit foarte repede. Inițial, estimările specialiștilor indicau că procesul se putea întinde pe aproape șase săptămâni. Cu toate acestea, depozițiile acuzării și apărării, precum și intervențiile martorilor au avut loc în decursul a doar două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cercul de celebrități asociate cu Jeffrey Epstein

Controversele și conspirațiile din jurul vieții și morții lui Jeffrey Epstein au fost alimentate de cercul său de cunoștințe extrem de select care a călătorit și petrecut timp cu acesta.

Printre apropiații lui Epstein s-au numărat Bill Clinton și Donald Trump, foști președinți ai Statelor Unite ale Americii, prințul Andrew al Marii Britanii, dar și unele dintre cele mai bogate persoane din lume. Din această cauză și date fiind acuzațiile de trafic de minori, sinuciderea din 2019 a lui Jeffrey Epstein a dat naștere unor conspirații.

ADVERTISEMENT
Tags: