Life

Condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată. Așa va fi crocantă toată iarna. E trucul bucătarilor mari, puțini îl știu

Tu știi care sunt condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată. Așa va fi crocantă toată iarna și te bucuri de un preparat delicios.
25.10.2023 | 08:41
Condimentele pe care e bine sa le pui in butoiul cu varza murata Asa va fi crocanta toata iarna E trucul bucatarilor mari putini il stiu
Condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei un preparat crocantă află care sunt condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată. Acest truc genial e folosit din ce în ce mai des de bucătărese și nu e de mirare.

Condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată

Condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată nu o să te dezamăgească. O combinație ideală intensifică gustul, conservă mai bine și face varza să fie crocantă toată iarna.

ADVERTISEMENT

Primul dintre condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată este cimbrul. Știi deja căra acest condiment are o aromă plăcută și ceva mai diferită. În acest mod, preparatul tău va fi mult mai delicios.

Dincolo de asta, cimbrul are și proprietăți antioxidante. Asta înseamnă că dacă îl adaugi în murături, previne dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Totodată, le menține proaspete pentru mai mult timp, potrivit Research Gate.

ADVERTISEMENT

Nici hreanul nu trebuie să lipsească. La rândul său, acest condiment are proprietăți antimicrobiene. El poate ajuta la conservarea murăturilor și de asemenea, previne dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Usturoiul are beneficii similare. Mai trebuie să știi și că dacă alegi să combini usturoiul cu varză murată vei obține o aromă complexă. Murăturile tale vor fi mult mai gustoase, iar diferența se simte.

ADVERTISEMENT

Usturoiul, un ingredient minune pentru murături

Dincolo de asta, usturoiul are și beneficii pentru sănătate. Are grijă de sistemul tău imunitar și totodată, deține proprietăți antioxidante. Astfel, varza ta murată va fi un preparat cu adevărat sănătos.

Acum că ai aflat condimentele pe care e bine să le pui în butoiul cu varză murată, e bine să știi și cum alegi varza perfectă. Nu orice legumă din comerț o să ducă la rezultatul mult așteptat.

ADVERTISEMENT

Ai grijă să alegi o varză proaspătă fără semne de uscare sau lovituri. De asemenea, e de preferat să aibă o culoare verde intens. Și textura contează. Varza trebuie să fie fermă la atingere și nicidecum moale.

Frunzele exterioare îți pot da de asemenea câteva informații. Nici măcar o frunză nu trebuie să fie putrezită sau moale. Frunzele unei verze proaspete trebuie să fie ferme.

ADVERTISEMENT